Spor
  • 19.2.2013 23:52

Bayern Münih Arsenal'i dağıttı

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Arsenal'i Londra'da 3-1 mağlup eden Bayern Münih, rövanş öncesinde büyük avantaj elde etti.Karşılaşmaya hızlı giren ev sahibi sağ kanattan geliştirdiği iki atakta da son pası yapamayınca tehlikeler golle sonuçlanmadı. Bayern Münih ise rakip yarı sahaya çok adamla gittiği ilk hücumda 8. dakikada golü buldu. Ribery'nin sağ kanatan getirdiği topu Lahm ortaladı, Kroos seken topa gelişine vurup Bayern'i öne geçirdi.

Golden sonra da oyunun hakimi olan Bayern, 22’de farkı ikiye çıkardı. Kornerden gelen topa ön direkte Van Buyten kafayı vurdu. Kaleci Szczesny’den seken topu Müller kale sahasından filelere gönderdi.

İki farklı geriye düşen Arsenal ilk devrenin son beş dakikasında Bayern Münih ceza sahasına yerleşti. Sağlı sollu yapılan ortalardan ise sonuç çıkmayınca devre 2-0 konuk ekibin lehine tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da yine Arsenal iyi başladı. İlk yarıdaki pas hatalarını azaltan Londra ekibi oyunun kontrolünü eline aldı.

Topun hakimi olan Arsenal bir türlü pozisyon üretemese de Neuer’in büyük hatası ile 55’te golü buldu. Neuer'in boşa çıktığı kornerde top Podolski'nin önünde kaldı. Alman golcü eski takımının filelerini kafayla havalandırarak skoru 2-1 yaptı.

70. dakikada oyuna giren Giroud topla ilk buluşmasında eşitliği yakalamaya çok yaklaşsa da Neuer bu defa izin vermedi.

İkinci yarıdaki Arsenal baskına Bayern 76’da cevap verdi. Maçın yıldızı Lahm sağ kanattan etkili geldi. Çizgiye inip kestiği ortaya son dokuan Mandzukic skoru 3-1 yaptı. Bu golden sonra konuk ekip maçtaki tempoyu iyice düşürerek son düdüğe kadar skoru korudu. 12 yıl aradan sonra İngiltere'de kazanan Bayern Münih, 3-1'lik skorla 13 Mart'taki rövanş öncesi büyük avantaş elde etti.
 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:23

İLGİLİ HABERLER