Gündem
  • 25.10.2008 12:49

BAYKAL: "BAŞBAKAN ÇÖPLÜK ARIYORSA ÇEVRESİNE BİR BAKSIN"

İSTANBUL - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Belediye Başkanlığının CHP'de olduğu döneme ilişkin "CHP zihniyeti susuzluktur, çöplüktür,hava kirliliğidir" değerlendirmesine karşılık, "Başbakanın çöplük deyince 30 yıl öncesinden örnek aramasına bence gerek yok. Başbakan çevresine bir baksın, kendi siyasi çevresine, ilişkilerine, yarattığı ortama, yozlaşmaya bir baksın. Daha kolay kendisini tatmin edecek örnekleri oradan bulması mümkündür" dedi.
     Baykal, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen "İstanbul'da Ulaştırmayı Kördüğümleştirmeye Doğru Tanı ve Doğru Çözüm" konulu sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin İstanbul dışında da alternatif çekim merkezleri oluşturacak uzun vadeli yerleşme planlarına ihtiyacı bulunduğuna işaret ederek, İstanbul'un Türkiye'nin tek yerleşim çekim merkezi olmaktan çıkarılması gerektiğini bildirdi.
     Baykal, sözlerine şöyle devam etti:
     "Türkiye olarak yerleşme politikamızı gelecekte yeni kentler, yeni metropollar oluşturma açısından düşünmeye ve tartışmaya başlamalıyız. Bu bağlamda Çanakkale'yi de uzun vadeli geleceğe dönük olarak rant hesabıyla değil, sorumluluk duygusuyla Türkiye'nin geleceğinde bir büyük ana yerleşim merkezi olarak düşünmeye başlayamaz mıyız? Bunun altyapısını, bunun gerektirdiği düzenlemeyi planlamayı şimdiden yaşama geçirme hazırlığı içine giremez miyiz? Bunlara bakmamız lazım."
     Sempozyumdaki tartışmaların boşlukta kalmayacağını ve dikkate alınacağını belirten Baykal, "Türkiye hak ettiği yönetime mutlaka günü geldiğinde İstanbul ile birlikte kavuşacaktır" dedi.
     Baykal, daha sonra CHP'ye katılan Prof. Dr. Güngör Evren, Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, Prof. Dr. Alper Ünlü, Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar, Doç. Dr. Ahmet Ertek ve Dr. İsmail Hakkı Acar'a parti rozetlerini taktı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:00

İLGİLİ HABERLER