Gündem
  • 30.4.2007 06:44

BAYKAL: GEREKEN MESAJI ALDIK!..

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Muhteşem" diye niteliği İstanbul Çağlayan mitinginde "Yeni bir Türkiye müjdesi" gördüğünü söyledi.   Mitingi ve verdiği mesajı değerlendiren Baykal, "Mitinge katılamadım ama duygularımla, düşüncelerimle ve örgütümle oradaydım" dedi. Baykal, şöyle devam etti: "Muhteşem bir miting oldu. Dışarıdan bakılınca ilk önce fark edilemeyen bir büyük dönüşüm yaşanıyor.   Laik demokratik cumhuriyete sadece devlet kurumları değil halk da sahip çıkıyor. Demokrasi için önemli olan da halkın sahiplenmesidir. İlk kez büyük bir duyarlılıkla laik demokratik cumhuriyetin tehlikede olduğunu düşünerek milyonlar toplanıyor. Demokratik laik kimliğe sahip çıkılıyor."

'KARARLILIK SÜRMELİ'
Çağlayan'da toplanan yüz binlerin hükümete yönelik mesajlarının önemli olduğunu belirteren Baykal, hükümete Çankaya krizini anımsatarak, "Herkes, özellikle de hükümet önemli günler geçirdiğimiz bu günlerde verilen mesajı almalıdır. Henüz geç olmamıştır" çağrısı yaptı.
  Baykal, Çağlayan Meydanı'nın kendilerine de mesaj verdiğini ve bu mesajı aldıklarını belirterek, "Bu manzaranın seçimlere taşınması gerek. Örgütsel tek çatı altında bu birikimi toparlama çabası sürdürülecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Üzerimize düşen her şeyi yapacağımızı bir kez daha söylüyoruz" dedi. SABAH Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER