BAYKAL KENDİSİNE UZATILAN SİMİTLERİ KABUL ETMEDİ
SERHAT DEMİR- ONUR ALTINDAĞ
ZONGULDAK - Zonguldak'ta seçim otobüsünün camından halkı selamlayan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine uzatılan iki adet simiti kabul etmedi. Baykal, simiti uzatan kişinin elini sıkarkan, simit uzatan şahıs partili gençler tarafından itilerek otobüsten uzaklaştırıldı.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Zonguldak Belediyesi önünde kurulan kürsüde konuşmasını tamamladıktan sonra halkın yoğun sevgi ve ilgi gösterisi arasında seçim otobüsüne bindi. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ile birlikte halkı selamlayan Baykal, otobüsün camından sarkarak kendisine uzatılan elleri sıktı. Elinde iki adet simitle Baykal'a yaklaşan bir kişi, ısrarlı çabasına rağmen Baykal'a simitlerini veremedi. Simitleri uzatan kişinin bileğinden tutan Baykal, simitleri almak yerine bir süre
şahsın elini sıktı. Baykal'ın elini bırakmasının ardından partili gençler tarafından şahıs itilerek otobüsten uzaklaştırıldı.
Seçim otobüsü ile Kdz. Ereğli ilçesine gitmek üzere Zonguldak'tan çıkan Baykal'a, bazı genç partililer koşarak kent merkezindeki kısa gezisine eşlik etti.
EKONOMİK BUNALIM YANLIŞ POLİTİKALARDAN KAYNAKLANIYOR
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Son dönemlerde yaşanan bu ekonomik bunalımın, yıllardır izlenen yanlış politikalardan kaynaklandığını hepimiz çok iyi biliyoruz'' dedi.
Seçim otobüsüyle Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelen Baykal, burada halka hitaben yaptığı konuşmada, ''Dünyada bir ekonomik sıkıntı başladı, ama o sıkıntı başlamadan bizde bazı temel yanlışlar yapılmış, ekonomi sıkışmaya başlamıştı'' diye konuştu.
''Dünyadaki ekonomik sıkıntı, banka, mali, finans sıkıntısı olarak ortaya çıktı'' diyen Baykal sözlerine şöyle devam etti: ''Ama Türkiye'deki sıkıntı mali sıkıntı değil. Bugün ekonomi yüzde 6'dan fazla küçülüyor, bankalar yüzde 9'dan fazla kazanç sağlıyor. Türkiye'de bankalarda sıkıntı yok. Sıkıntı nerede? Reel sektörde, sanayide, üretimde. Türkiye'de tezgahta, fabrikada çalışan ve üreten insan sıkıntıda, bunalımda. Bunun dünya ile direkt ilgisi yok, dolaylı var. Son dönemlerde yaşanan bu ekonomik bunalımın, yıllardır izlenen yanlış politikalardan kaynaklandığını hepimiz çok iyi biliyoruz.''
Türkiye'de yeni bir siyasi tablonun şekillenmeye başladığını, ülkeye sahip çıkacaklarını anlatan Baykal, ''Türkiye'de, sanayiye sahip çıkmayan, yatırım yapmayı önemsemeyen, çiftçisini desteklemeyen, gümrük kapılarını açan, dünyada nerede, kim, ne üretiyorsa ülkeye serbestçe girmesine seyirci kalan, yerli sanayiyi, tarımı ve ticareti kendi uyguladığı politika ile tahrip eden ve ülke yararlarına olmayan bir politikanın sonucunda sıkıntı var. Kriz bundan geliyor'' şeklinde konuştu.