BAYKAL: 'SON OSMANLI DİYE BİRİNİ ORTAYA ÇIKARMAK İSTİYORLAR!..'
MALATYA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Mecliste sadece iki kişinin, senin ve benim dokunulmazlıklarımı kaldıralım. Sadece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve benim. Diğer milletvekillerininkine dokunmayalım. Neymiş gerçek ortaya çıksın'' dedi.
Deniz Baykal, partisince Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, yolsuzluklara dikkati çekerek, her ülkede yolsuzluk olabileceğini, ancak Türkiye'deki yolsuzluğun kişisel olmadığını, teşkilatlı bir yolsuzluk olduğunu öne sürdü.
Baykal, Deniz Feneri dosyasının 5 ay geçmesine rağmen gelmediğini anlatarak, ''CHP olarak gittik, alıp getirdik. Dosyayı önlerine koyduk. Başbakan diyor ki 'her kırtasiyede bolca dosya var.' Her kırtasiyecide dosya var da dünyada hakkında savcılığın suç duyurusu olan bir başka Başbakan dosyası yok. O Türkiye'de var. Başbakan'ın dosyasında en ağır suçlara dayalı savcılık fezlekeleri var. Yani Türkiye'de ya da dünyada bir başka ülkede böyle bir duruma tanık olmak mümkün değil. Cürüm işlemek için teşekkül kurmak'' dedi.
İsrail'in Gazze'ye saldırılarını anımsatan Baykal, Gazze'de bir facia yaşandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''İnsanlığın yüz karası, utanç verici bir manzara. İsrail Gazze'deki halka en modern silahlarla katliam uyguladı. Dünya da bunu izledi. Hepimiz büyük üzüntü içindeyiz. Orada olanlar karşısında bütün dünya ile birlikte bütün dünya ile birlikte Türkiye olarak ayağa kalktı. Başbakan da bu konudaki hissiyatımızı dile getirdi. Eksik olmasın. Gazze'de bin 300 kişinin öldürülmesi karşısında en ağır suçlamaları yapan Başbakan'ın bir milyon Müslüman Irak'ta öldürülürken, camiler bombalanırken sesini çıkarmamış olmasına ne demeli?''
Başbakan Erdoğan için ''Osmanlı Padişahı'' diye pankart açtıklarını savunan Baykal, ''Yakışıyor mu bu Türkiye'ye? Osmanlı bizim tarihimiz. Biz tarihimizle iftihar ediyoruz. Ama Türkiye'nin önüne çağdaş dünyayı koymuşuz. Yani Osmanlı padişahı olmak bu vatanı işgalden kurtaran bağımsız devleti kuran Atatürk'ün aklına gelmemiş, İsmet İnönü'nün aklına gelmemiş, öbürlerinin aklına gelmemiş. Şimdi son Osmanlı diye birini ortaya çıkarmak istiyorlar.''