Gündem
  • 29.8.2009 16:37

BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A!.. NE OLDU, RAHAT MI BATTI ?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan'a randevu verecek misiniz sorusuna; "Ülkeyi bölecek böyle bir proje ile gelecek ise hiç gelmesin" cevabını verdi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt açılımıyla ilgili ağzındaki baklanın, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın “okularda Kürtçe eğitim” ile ilgili açıklamasıyla ortaya çıktığını söyledi. Baykal, “Dili ayrıştırma milleti bölmeye doğru en somut adımdır. AKP iktidarı DTP ve PKK ile işbirilği içinde Türkiye Milli Eğitim sistemini sabote etmek için en tehlikeli dinamiti, mayını milli birliğin içine yerleştirme kararı almıştır” dedi.

CHP lideri Baykal, İzmir'in Küçükmenderes Havzası'ndaki ilçeleri kapsayan turuna Torbalı'dan başladı. CHP otobüsüyle Torbalı sokaklarında tur atan ve halk tarafından coşkuyla karşılanan Baykal, ilçe meydanında konuşma yaptı. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'u öven Baykal, seçimlerde verdikleri destek için Torbalılara teşekkür etti.

HEPİMİZ EŞİT VE KARDEŞİZ

Baykal, AKP Hükümeti dönemindeki işsizlik, yolsuzluk, adalete hakim olma gibi olumsuzluklardan sonra bugünlerde daha tehlikeli bir noktaya gelindiğini söyledi. Anadolu'nun düşman işgalinden kurtuşunun, Türkleri Anadolu'dan sürüp çıkarmak isteyen büyük Avrupa güçlerinin tezgahının bozuluşu olan 30 Ağustos Zaferi'nin 87'nci yıldönümünün yarın kutlanacağını belirten Baykal, “87 yıldır bu topraklar Türk milletinin. Mustafa Kemal bu milleti kimsenin mezhebine, doğduğu yere, ırkına, etnik kökenine göre ayırmadı. ‘Hepimiz eşit ve kardeşiz. Türk milletinin parçasıyız' dedi. Ne olursak olalım. Kimimiz Arnavut, Gürcü, kimimiz Arap, Çerkez olalım. Kafkasya veya Bosna Hersek'ten gelelim! Ayrı ayrı kimliklere sahip olmamız Türk milleti kimliğine sahip olmamıza engel değildir” dedi.

NİYE MİLLETİ AYIRMAYA ÇALIŞIYORSUN?

Başbakan Erdoğan'a seslenen Baykal, “Şimdi niye bu Türk milletini ayırmaya çalışıyorsun. Tarihi fırsat olduğunu, yılbaşına kadar yapacağını söylüyorsun. 87 yıl bu kimliği sürdürmüşüz. Yılbaşına kadar niye taşımıyorsun bunu. Anaların gözyaşını dindireceğiz diyorsun. Anaların gözyaşının dindirmenin tek yolu PKK'nın silahlı mücadeleyi bırakmasıdır Hem PKK silahı bırakmayacak, hem da anaların gözyaşını dindirecek bir formül varsa açıklayın da biz de bilelim. İlan etsinler de biz de formülü görelim” dedi.

Deniz Baykal, Kürt açılımıyla ilgili sordukları sorulara bir türlü somut yanıt alamadıklarını belirterek Başbakan Erdoğan'ın dilinin altındaki baklayı bir türlü çıkarmadığını, tarihi açılım sözleriyle kıvranmasına rağmen sır vermeğini söyledi. En sonunda baklanın Devlet Bakanı Rize milletvekili Hayati Yazıcı'nın ağzından çıktığını belirten Baykal, “Neymiş, okullarda Kürtçe eğitim başlayacakmış! İyi mi? Bir yazar Türk milletini ne şiddet ne de terörün bölemeyeceğini, ancak dilin ayrılmasıyla bölünebileceğini söylemişti. Hepimiz ortak temeli Türkçe” dir. Okullarda Türkçe öğretiliyor. 87 yıldır hepimiz Türkçeyi temel dil olarak kabul ettik. Yavaş yavaş bazı çocuklara öğretilecek dili ayrışmaya yöneliyorlar. Bu ayrıştırma yapılarsa milli kimliğimiz, millet olma anlayışımızı kaybetmeye başlarız. Tek millet artık iki millet olmaya başlar. Başbakan Erdoğan ‘tek devlet tek millet' diyor ama milleti bölmeye doğru en somut adım olan dili ayrıştırmayı, hem de devlet sistemi içinde okullarda ayrıştırmaya çalışıyor. Milli Eğitimi etnik hale getirmeyi öngören proejeyi yanındaki arkadaşı aracılığıyla Türkiye'ye ilan etti” dedi.

Kürt kökenli vatandaşların Kürtçe eğitim değil, iş ve kaliteli eğitim istediğini belirten Baykal, “Proje Kürt kökenli vatandaşları değil. Onlar çocukların Türkiye'yi yönetecek şekilde iyi eğitim görmelerini istiyor. Ayrıştırılmayı, bölünmeyi istemiyor. Bu millet içinde hak ettikleri yere gelmeyi istiyor. Biz de buna hak veriyoruz. En başarılı okullar, Anadolu, Fen Liseleri, kolejler Güneydoğu Anadolu'ya taşınmalı. Ama bunların derdi. Başarılı eğitim vermek değil, ayrıştırmak, Kuzey Irak'a yönlendirmek. Türiye ile olan köklü bağları kesmek” dedi.

HANGİ ORTAK DİLDE BULUŞACAĞIZ

Bu politikanın PKK'nın politikası olduğunu belirten Baykal, “Görüyorum ki AKP iktidarı, DTP ve PKK işbirliği içinde Türkiye Milli Eğitim sistemini sabote etmek için en tehlikeli dinamiti, mayını Milli Eğitim içine yerleştirme kararı almıştır. Bu tehlikeli ve yanlıştır. Kürt kökenli vatandaşları Türkiye'den koparmaya yönelik uzun erimli planın parçasıdır. Bu yöntemle anaların gözyaşı dinmez. Daha sonra ellerine silah alıp yeni isteklerle gelecekler. Seçmeli dersten sonra zorunlu derse, ardından matematik, kimya gibi derslerin de ana dilinde olmasını isteyecekler. O zaman çocuklar hangi ortak noktada, dilde buluşacağız. ‘Biz senden ayrılıyoruz demenin açık ifadesidir. Apo'nun, PKK'nın bunu neden istediğini anlıyorum. Ama başbakan bunu niye yapıyor anlamıyorum. Türk milleti adına mı yapıyor? Türkiye'yi bölmelerine fırsat vermeyeceğiz” dedi.

TÜRKİYE IRAK'A DÖNER

Ayrışmanın sonunda Türkiye'nin Kuzey Irak'a dönüşebileceğini belirten Baykal, “Ne oldu rahat mı battı? AKP’ye oy vermiş vatandaşlara seslenmek isiyorum. Böyle bir tabloyu siz istiyor musunuz? Kime ne yarar çıkar. Bu topraklarda yaşayan kimseye yarar çıkmaz. Birbirimizden kuşku duymaya başlarız. Dışarıdan Türkiye'yi parçalamak isteyen, kırpıp piyona dönüştürerek oynamak isteyenlerin işine yarar. Milletçe buna izin vermeyelim. 2011 Mayıs'ında seçim var. AKP'ye tezkereyi verip abbas yolcu diyerek terhis edelim. Ülkenin önünde ufuk açalım. Çünkü bunlar giderayak her türlü baskıya boynu eğik haldeler. Her türlü şantajı kabul eder haldeler” dedi.

BAYKAL'DAN ERDOĞAN'A OLUMSUZ YANIT

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti bölecek, ayrıştıracak bir proje için CHP'ye gelecekse hiç gelmesin” dedi. Baykal, kesinlikle işbirliği yapmayacaklarını söyledi.

Baykal, İzmir'in Ödemiş ilçesi ziyareti öncesi basın mensuplarının “Kürt açılımı projesi konusunda Başbakan Erdoğan'a randevu verecek misiniz?” sorusunu yanıtladı. Baykal, “Okullarda Kürtçe eğitim konusundaki baklayı ağızlarından çıkardılar. Biz 25 yıldır bunca şehidi niye verdik? Türkiye bölünme yoluna girecekse, devlet okullarında Türkiye'yi bölecek etnik dillerde eğitim yapılacaksa bu mücadeleyi niye yaptık? Bu proje PKK'nın, DTP'nin projesidir. Görülüyor ki AKP'nin de projesi olmaktadır. Biz bu trene, gemiye binmeyi hangi limana gideceğini bilmediğimiz için reddettik. Şimdi ülkeyi bölmeye gittiği anlaşıldı. Kesinlikle bunlarla işbirliği yapmayız. Başbakan eğer bize, CHP'ye milleti ayırmaya yönelik bu projeyi konuşmak için gelecekse hiç gelmesin. Projenin hükümet projesi olmadığını, Meclis'e getirmeyeceğini biran önce açıklasın. Bunu yaparsa ülke için iyi bir iş yapmış olur. Yapmazsa Türkiye'yi büyük gerginliğe sokar. Bu gerçekleri millete gittiğimiz her yerde anlatacağız” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER