Gündem
  • 30.1.2007 21:00

BAYRAK BULAMAYINCA MC DONALDS'I BOMBALADI!..

TRABZON - Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin tutuklanan Yasin Hayal'in eski avukatı Fatih Çakır, ''Erhan Tuncel, Hayal'in her duruşmasını takip ederdi ve gelip bana dava ile ilgili sorular sorardı'' dedi.
    
Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trabzon'da yaşanan bombalama eylemi sonrasında Yasin Hayal'in aracı vasıtasıyla kendisine ulaştığını belirterek, ''Hayal'in ailesinin maddi durumu iyi değildi. Ben de kendilerine olabildiğince yardımcı oldum. Hayal, avukatlık ücretini borç alarak ödedi'' dedi.
    
Fatih Çakır, Yasin Hayal ile Mc Donald'sın bombalanması olayı konusunda görüştüklerinde, kendisinin Amerika'nın Irak'ı işgalinden etkilendiği için böyle bir eylemi gerçekleştirdiğini söylediğini belirterek, şöyle konuştu:
    
''Hayal, ilk önce Amerikan, İsrail veya İngiliz bayraklarından birini, Trabzon'da yakmayı planlamış. Fakat bayrak bulamamış. Daha sonra bu eylemin istediği etkiyi meydana getirmeyeceğini düşünmüş ve bombalama eylemini yapmış.
    
Yasin reklamı, caydırıcı bir güç gibi gözükmeyi, olmadığı halde kendisini başka bir statüye sokmayı seviyor. Son olayla ilgili olarak Yasin Hayal'in bir katkısının olup olmadığı konusunda elimizde hiçbir bilgi ve belge yok.''
    
Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanan Erhan Tuncel'in sürekli olarak Hayal'in duruşmalarını takip ettiğini ifade eden Çakır, ''Duruşma sonralarında gelip bana soru sorardı. Her duruşmaya gelirdi. Duruşma hakkında benden bilgi alırdı. Konuşmamız hiçbir zaman detaya inmezdi. Lakayt bir tavrı yoktu. Etrafındakileri yönlendirirdi'' dedi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:28

İLGİLİ HABERLER