Gündem
  • 3.12.2022 20:17

Bayraktar Kızılelma teker kesti... Uçmak istiyor zor tutuyoruz

KIZILELMA ayaklarını yerden kesti! "Zor tutuyoruz"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı milli teknoloji hamlesi meyvelerini veriyor. Baykar’ın kendi öz kaynaklarıyla milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma, teker kesme testinde ayaklarını yerden kesti.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar resmi Twitter hesabından paylaştığı tweette, Bayraktar Kızılelma'nın teker kesme testinden video paylaşarak, "Zor tutuyoruz… Bayraktar #KIZILELMA teker kesme testinde ayaklarını yerden kesti. Az kaldı inşallah… Having a hard time keeping #KIZILELMA on the ground..." ifadelerini kullandı.

"KRİTİK BİR EŞİĞİ DAHA AŞTIK!"

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da paylaştığı tweette, "Kritik bir eşiği daha aştık! Yüzde 100 #Baykar öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdiğimiz Bayraktar #KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı, havacılık tarihimiz için dönüm noktası olacak... #MilliTeknolojiHamlesi" değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYADA OYUN DEĞİŞTİREN İHA/SİHA'LARIN TECRÜBESİYLE GELİŞTİRİLDİ

Geleceğin muharebe konseptine yön verecek muharip insansız uçak sistemi Bayraktar KIZILELMA (MİUS), dünyada oyunu değiştiren Bayraktar İHA/SİHA'ların tecrübesiyle geliştirildi.

AGRESİF MANEVRALARLA HAVA MUHAREBESİNİN VAZGEÇİLMEZİ OLACAK

Agresif manevralarla hava-hava muharebesi icra edebilecek olan Bayraktar KIZILELMA (MİUS), düşük radar kesitiyle güvenlik güçleri için güç çarpanı olacak. Kısa pistli gemileri ve LHD gemilerinden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olacak olan Bayraktar KIZILELMA (MİUS), gövde içinde taşıyacağı mühimmatları ile belirlenen hedeflere taarruz gerçekleştirebilecek.

 

 

Güncellenme Tarihi : 3.12.2022 20:21

İLGİLİ HABERLER