Yaşam
  • 30.9.2008 11:30

BAYRAM NAMAZINDA CAMİLER DOLDU TAŞTI

Ramazan Ayı'nın geride bırakmanın hüznünü yaşayan Müslümanlar, güne bayram coşkusuyla uyandı. Sabahın ilk ışıklarıyla bayram namazını kılmak için yola koyulan İstanbullular, özellikle Eyüp Sultan ve Süleymaniye Camii gibi büyük camilere akın etti. Ramazan ayında büyük yoğunluk yaşanan Eyüp Sultan Camii'nde, bayram namazında da tıklım tıklım doluydu. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren caminin iç ve dış avlusunu doldurdu. İmamın verdiği ve "Yalnızlık" konulu vaazı dinleyen vatandaşlar daha sonra, namaz için ayağa kalktı. Vatandaşlar namazın ardından hep bir ağızdan tekbirler getirerek dua etti.

Namazın bitişiyle birlikte ilk bayramlaşmalar da cami avlusunda yaşandı. Namazdan çıkan vatandaşlar bayramın tüm insanlara hayırlar getirmesini temenni etti. Namaza babalarıyla gelen çocuklarda, çok mutlu olduklarını ve bugün şeker toplayıp büyüklerini ziyaret edeceklerini söyledi.

Bu arada eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'da bayram namazını Eyüp Sultan Türbesi'nin bulunduğu bölümde kıldı. Hastalığı nedeniyle Erbakan kapıdan korumalarının yardımıyla güçlükle çıkabildi. Erbakan'ın çıkışı sırasında "Mücahit Erbakan" sloganları atıldı. Erbakan türbe kapısına kadar yanaştırılan aracına binerek camiden ayrıldı. (CİHAN)

SELİMİYE CAMİİ BAYRAM NAMAZINDA DOLDU TAŞTI

Edirne Selimiye Camii'nde bayram namazı öncesinde adeta insan seli yaşandı. Bayram namazını tarihi camide kılmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren camiye akın etmeye başladı. Başta İstanbul olmak üzere civar illerden de Selimiye Camii'nde bayram namazı kılmak için gelenler oldu. Namaz saatinin yaklaşması ile birlikte caminin içi tamamen doldu. Yoğun kalabalık nedeniyle camide yer bulamayanlar sabahın soğuğuna aldırmadan namazını avluda kıldı.

İZMİRLİLER BAYRAM NAMAZINI KONAK CAMİİ'NDE EDA ETMEK İÇİN YARIŞTI

Onbir ayın sultanı Ramazan ayı sonrasında gönüller bayram coşkusuyla doldu. Bir ayı oruçlu geçiren müslümanlar bayram namazı için camileri doldurdu. İzmir'de de vatandaşlar bayram namazı için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte camilere koştu. Vatandaşların bayram namazını eda ettiği camilerden biri de 1748 yılında yapılan ve İzmir'in simgesi saat kulesiyle karşı karşıya bulunan Konak Camii oldu.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Konak Camii'ne gelen vatandaşlar yediden yetmişe omuz omuza saf tuttu. Bayrama kavuşmanın huzurunu yaşayan vatandaşlar, önce imamın okuduğu vaazı dinledi, ardından huşu içinde namazı eda etti.

ERZURUMLULAR BAYRAM NAMAZI İÇİN CAMİLE AKIN ETTİ

Erzurum'da, kapalı ve yağmurlu havaya rağmen vatandaşlar Bayram Namazı'nı kılabilmek için camilere akın etti.

Bayram Namazı'nın erken kılındığı illerden Erzurum'da Ramazan Bayramı çoşkusu camilere sığmadı. Tarihi camiler Bayram Namazı'nı eda etmek isteyenlerle dolup taştı. Tarihi Ulu Cami, Lala Paşa Cami ve Gücükkapı Cami'ni vatandaşlar tamamen doldu. Bayram Namazı'nın ardından salavat ve tekbirler getirilirken, cami dışarısında bayramlaşmalar oldu.

(ZAMAN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:50

İLGİLİ HABERLER