ABD'li kongre üyesi, Suriye Devlet Başkanı Şaraa'nın mesajını Başkan Trump'a iletti.

••2 dk okuma
ABD'li kongre üyesi, Suriye Devlet Başkanı Şaraa'nın mesajını Başkan Trump'a iletti.

Hızlı Özet

“ABD Kongre Üyesi Cory Mills, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara ile ekonomik yaptırımların kaldırılması ve savaştan zarar gören Suriye ile İsrail arasında barış koşulları konusunda görüştüğünü söyledi.”

Geçtiğimiz günlerde Şam'ı ziyaret eden bir ABD'li kongre üyesi, Suriye Devlet Başkanı Şaraa'nın mesajını Başkan Trump'a iletti.

ABD Kongre Üyesi Cory Mills, Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara ile ekonomik yaptırımların kaldırılması ve savaştan zarar gören Suriye ile İsrail arasında barış koşulları konusunda görüştüğünü söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Şam'ı ziyaret eden bir ABD'li kongre üyesi, Suriye Devlet Başkanı Şaraa'nın mesajını Başkan Trump'a iletti.

Suriye Devlet Başkanı Ahmed el Şara / - SANA / RT

ABD Kongre üyesi, Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara'nın hitaben yazdığı mektubu Başkan Donald Trump'a ileteceğini belirtirken, mektubun içeriğine ilişkin ayrıntı vermedi.

Eş-Şara: Rusya ve Türkiye ile askeri destek almak için görüşmeler yürütüyoruz.

Florida'dan 44 yaşındaki Cumhuriyetçi siyasetçi Mills, Bloomberg News'e yaptığı açıklamada , geçen hafta nüfuzlu Suriyeli Amerikalılardan oluşan bir grup tarafından organize edilen resmi olmayan bir bilgi toplama misyonu kapsamında Şam'a gittiğini söyledi.

Ziyaretinden döndüğünde, kendisine yakın olan ABD Başkanı Donald Trump ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz'a görüşmelerin sonuçları hakkında bilgi vermeyi planladığını da sözlerine ekledi.

2003'teki ABD işgalinden sonra Irak'ta görev yapan ordu gazisi Mills, Shara ile 90 dakika görüştüğünü ve Trump yönetiminin Suriye hükümetiyle insani yardım sağlamak dışında iş yapan herkesi hedef alan yaptırımları hafifletmeyi veya kaldırmayı düşünmeden önce ABD'nin ne gibi gelişmeler beklediğini açıkladığını söyledi.

Esad döneminden kalma kimyasal silahların imhasını sağlamasını ve Irak gibi ABD müttefikleriyle terörle mücadele girişimlerinde koordinasyon sağlamasını istediğini söyledi.

Sharaa'nın ayrıca ülkedeki yabancı savaşçılarla nasıl başa çıkacağını netleştirmesi ve Suriye liderine güvenmeyen ve yaptırımların kaldırılmasına karşı çıkan ABD'nin müttefiki İsrail'e güvence vermesi gerektiğini söyledi.

Mills, Suriye Devlet Başkanı'nın Amerikan kaygılarına yanıt vermeye açık olduğunu belirtti.

Mills, Şaraa ile görüşmelerini olumlu olarak nitelendirirken, Suriye Dışişleri Bakanı Esad el-Şeybani ile de görüştüğünü söyledi.

Mills, "Temkinli bir iyimserliğe sahibim ve açık bir diyaloğu sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Kaynak:  Bloomberg Haber Ajansı

Bu haber 1099 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!
Gündem

Cemil Tugay’dan flaş telefon hamlesi!

30 Eylül'de Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılması bekleniyor. Tarih belli olurken, cep telefonunu kapatan Cemil Tugay’ın danışmanlarına verdiği talimat ise dikkat çekti.

Habervitrini13291 Görüntüleme
Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi
Gündem

Fatma Betül Sayan Kaya'yı hedef alan AK Parti milletvekili özür diledi

Ülkemizin son günlerde içinde bulunduğu birtakım olaylar konusunda duyduğum kaygıları ifade etmeye çalışırken; kullandığım bazı ifadelerin maksadını aştığını ,çarpıtıldığını ve partimizin kurumsal kimliğini, dava arkadaşlarımızı ve yıllardır büyük bir fedakârlıkla hizmet eden teşkilat mensuplarımızı zan altında bırakan bir görüntü oluşturduğunu müşahade ediyorum.

Habervitrini13396 Görüntüleme
Adana'nın beşik gibi sallanıyor
Gündem

Adana'nın beşik gibi sallanıyor

Adana'nın Saimbeyli ilçesi 4.8 ve 4.9 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir kez daha sallandı. İlçede 4.4 büyüklüğünde üçüncü bir deprem meydana geldi.

Habervitrini12333 Görüntüleme
NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı
Gündem

NASA Türkiye için düğmeye bastı! Kritik ajanda açıklandı

Türkiye, uzay ve havacılık dünyasının en büyük buluşmalarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. NASA, 5-9 Ekim tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek 77. Uluslararası Astronotik Kongresi için programını açıklarken, Artemis'ten Mars'ta yapay zekaya, Ay araştırmalarından uzayda üretime kadar kritik başlıkların Türkiye'de masaya yatırılacağı duyuruldu.

Habervitrini13788 Görüntüleme