
BDP'LİLERLE PKK'LILAR BEYOĞLU'NUN BİRBİRİNE KATTI
İSTANBUL - Beyoğlu'nda izinsiz gösteri düzenlemek isteyen bir gruba polis müdahale etti.
Kendilerini ''Barış ve Demokratik Çözüm Platformu'' olarak nitelendiren grup, Taksim Tramvay Durağı'nda, terör örgütü elebaşının Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in de katıldığı basın açıklamasının ardından grup, Tarlabaşı yönüne doğru yürüyüşe geçti.
Çeşitli sloganlar atan, trafiği kapatan ve bazı araçlara zarar veren gruptakiler, emniyet güçlerinin gaz bombası da kullandığı müdahalesiyle ara sokaklara dağıldılar.
1 POLİS YARALANDI
Beyoğlu'ndaki izinsiz gösteriler sırasında atılan taşlarla bir polis memuru ile bazı vatandaşlar yaralandı.
Tarlabaşı'nda yürümek isteyen gruba polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara girerek dağılan göstericiler, buradan emniyet güçlerine taş attı. Atılan taşlar sebebiyle kolunda kırık oluşan bir polis memuru ile hafif yaralanan bazı vatandaşlar, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Ara sokaklarda toplanmak isteyen küçük gruplar ise polisin müdahalesiyle dağıtıldı.
Bu arada, Beyoğlu'nda 13 Aralık 2009 tarihinde izinsiz gösteri yapan kişilere silah çekilen Bostan Mahallesi Dilbaz Sokak ve çevresinde de emniyet güçlerince geniş güvenlik önlemi alındığı gözlendi. Bu sokaktaki bir iş yerinin de göstericiler tarafından tahrip edildiği görüldü.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız | |