Dünya
  • 11.5.2021 15:29

Bebek katili İsrail'in saldırılarında ölü sayısı 26'ya çıktı

Maan haber ajansı, Gazze Şehri'nin Rimal mahallesindeki binayı vuran İsrail hava saldırısında en az iki kişinin öldüğünü ve toplam ölü sayısını 26'ya çıktığını söyledi.Öldürülen iki kişinin İslami Cihad komutanları olduğu belirlendi. Maan'a göre üçüncü bir komutan ağır yaralandı.

İsrail'den yeni adım! Binlerce askeri göreve çağırdılar, yeni saldırı başlattılar

İsrail, saldırıların Hamas'ın attığı roketlere misilleme olduğunu söyledi.  Hamas daha önce İsrail'i Kudüs'teki El Aksa Camii'nde Filistinli ibadet edenlere karşı şiddeti durdurması konusunda uyardı.  [Suhaib Salem / Reuters]

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilim her geçen saniye tırmanırken, bölgeden kan donduran haberler gelmeye devam ediyor. Dün çoğu çocuk 24 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan saldırıdan sonra İsrail bugün de bölgeye saldırdı.

Gelen ilk bilgilere göre, saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Agresif tutumunu sürdüren İsrail bölgeye takviye birlikler gönderme kararı aldı. İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bölgeye ek 5 bin askerin konuşlandırılacağı bilgisine yer verildi. İşte bölgeden son dakika gelişmeleri...


İsrail dünyanın dört bir yanından gelen tepkilere rağmen Gazze'yi vurmaya devam ediyor.Gazze Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yeni saldırılar, Hamas'ın kıyı topraklarından İsrail'e roket fırlatmasının ardından, saatler sonra gerçekleşti

Gelen ilk bilgilere göre, bugün gerçekleştirilen saldırıda en az iki kişi hayatını kaybetti. Yetkililer ölü sayısının artabileceğini açıkladı.

Maan haber ajansı, Gazze Şehri'nin Rimal mahallesindeki bir konut binasını vuran İsrail hava saldırısında en az iki kişinin öldüğünü ve toplam ölü sayısını 26'ya çıkardığını aktardı.Öldürülen iki kişinin İslami Cihad komutanları olduğu belirlendi. Maan'a göre üçüncü bir komutan ağır yaralandı.

İSRAİL BİNLERCE ASKERİNE HARETE GEÇME EMRİ VERDİ

Yapılan açıklamaya göre, saldırıda en az beş sivil yaralandı ve bölgedeki hastanelere kaldırıldı.Öte yandan gelen tüm tepkilere rağmen İsrail bölgedeki tansiyonu artıracak flaş bir adım attı

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Benny Gantz'ın Gazze için takviye kuvvetleri çağırdığı bilgisi yer aldı.

Aynı açıklamada 'iç cephe savunmasını derinleştirmek' için Gantz'ın 5 bin İsrail askerinin seferber edilmesini emrettiği bilgisinin altı çizildi.



Fanatik Yahudi örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen "Kudüs günü" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapmıştı.

Kudüs'ün statüsü, İsrail-Filistin çatışmasının da en merkezi sorunlarından birini oluşturuyor.

İsrail, 1967 yılındaki Altı Gün Savaşı'nda o zamana kadar Ürdün'ün kontrolü altında bulunan Doğu Kudüs'ü işgal etti. O tarihten bu yana da İsrail işgali altında bulunuyor.

Harem-üş Şerif, hem Müslümanlar hem de Yahudiler tarafından kutsal sayılıyor. Yahudiler için bölge Museviliğin en kutsal noktası ve Tevrat'ta adı geçen iki mabedin de geçmişte bulunduğu yer.Mescid-i Aksa ise İslam'ın üçüncü en kutsal ibadet yeri olarak kabul ediliyor.Bu bölgenin içinde olduğu Doğu Kudüs, 1967'deki Altı Gün Savaşı olarak da bilinen Arap-İsrail savaşından bu yana İsrail devletinin işgali altında bulunuyor.

Harem-üş-Şerif'in dini önemi göz önünde bulundurarak bölgenin yönetimi için bir dizi hassas düzenleme yapılmış durumda. Kısaca 'statüko' olarak adlandırılan bu düzenlemeler, bölgeye giriş-çıkışların idare edilmesinden, karar alım sürecine kadar bir dizi alanı kapsıyor ve 50 yıldır uygulanıyor.


 

Güncellenme Tarihi : 11.5.2021 14:45

İLGİLİ HABERLER