Gündem
  • 10.10.2008 12:02

BEBEK KATİLİNİN SEVGİLİSİ DÖNERCİ OLDU!...

Terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın
Suriye’den kaçışından yakalanmasına kadar sürekli yanında bulundurduğu ve
"tercümanı" olarak tanıttığı "sevgilisi" Rozerin kod adlı Ayfer Kaya’nın
Yunanistan’da döner şirketi kurduğu bildirildi. İki Yunanlı kadınla ortak kurduğu şirketle ilgili sorunlar yaşayan ve ortakları tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Kaya’nın İtalya’ya kaçtığı öne sürüldü.
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın "sevgilisi" olarak tanınan ve
Öcalan ile birlikte Suriye’den kaçarak Yunanistan’a sığınan, teröristbaşının yakalanması sonrasında örgüte ait yüklü miktardaki para ile uzun süre ortalıktan kaybolan "Rozerin" kod adlı Ayfer Kaya’nın, Yunanistan’da şirket kurarak dönercilik yaptığı belirlendi. 2008 yılının Mart ayı başında Almanya’da yakalanarak Münih Cezaevi’ne konulan, ancak Haziran ayında serbest bırakılan "Rozerin" kod adlı Ayfer Kaya;nın, şirketi iki Yunanlı kadınla birlikte kurduğu kaydedildi.
Almanya’dan hazır getirilen dönerlerin Yunanistan’da satışını yaparak
yüklü miktarda para kazandığı öne sürülen Ayfer Kaya’nın, bu paranın büyük bir bölümünü terör örgütüne aktardığı belirtildi.
Ancak şirketin kurulması için bankalardan kredi çeken Yunanlı ortakların, borçlarını ödemek için şirketten para istemeleri üzerine, Ayfer Kaya’nın adı açıklanmayan Yunanlı kadın ortaklarıyla sorun yaşadığı ortaya çıktı.
"Rozerin"in, terörist arkadaşları aracılığıyla Yunanlı kadınları tehdit ettiği
ve şirketin bütün maddi varlığını üzerine geçirdiği bildirildi.
Mağdur duruma düşen Yunanlı kadınların, mali ve adli makamlara Ayfer Kaya hakkında "tehdit, şantaj, yolsuzluk, terör örgütüne finansman desteği sağladığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundukları ve terör örgütünün saldırısına karşı can güvenliklerinin korunmasını istedikleri öne sürüldü.
Kırmızı bültenle aranan Ayfer Kaya’nın bu gelişmelerden sonra İtalya’ya kaçarak gizlendiği kaydedildi.
Diplomatik kaynaklar, İnterpol tarafından 1993;ten beri kırmızı bültenle aranan terör örgütü sorumlusu Ahmet Gülabi Dere’ye, 2000 yılından 2010 yılına kadar "oturum hakkı" vermesi nedeniyle uluslararası kamuoyunun tepkisini alan
Yunanistan’ın, bu defa da kırmızı bültenle aranan terörist "Rozerin" kod adlı Ayfer Kaya’nın şirket kurmak suretiyle ticari faaliyet göstermesine izin vermesinin, yeni bir skandala yol açtığını ifade etti.
-TERÖRİSTLER TİCARETTE-
Terör örgütüne ait milyonlarca dolarla kaçan Rusya eski sorumlusu "Mahir Welat" kod adlı Numan Uçar bir süre önce Rusya’da şirket kurarak Irak’a inşaat malzemeleri satışına başlamıştı.
Terör örgütü elebaşısının kardeşi Osman Öcalan örgütle girdiği çatışmanın ardından evlenerek Irak’ın kuzeyinde fırıncılık yapmaya başlamıştı.
Terör örgütünün Almanya’daki uzantısı derneği 500 bin avro dolandırdıkları bildirilen eski başkan Mehmet D. ve sevgilisi Ayten K. oto ticaretine atılmıştı.
Son olarak örgütün 100 bin avro parasını alarak Rum vatandaşı bir hayat kadınıyla birlikte kaçan Güney Kıbrıs sorumlusu İlhami Ü. de Yunanistan’da dönercilik yapmaya başlamıştı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:33

İLGİLİ HABERLER