Sağlık
  • 13.9.2006 12:15

BEDELİ ÖDENECEK İLAÇLAR LİSTESİNDEN 35 İLAÇ ÇIKARILDI

ANKARA - Maliye Bakanlığı'nın 2006 yılı tedavi yardımına ilişkin uygulama tebliğinde düzenlemeye gidildi.
     Buna göre, bedeli ödenecek ilaçlar listesinden 35 ilaç çıkarıldı, 99 ilaç eklendi.
     Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Altan Ayaz, düzenlemedeki en önemli unsurun, kemoterapi gören hastalara verilen Neupogen adlı ilacın listeden çıkarılması olduğunu söyledi.
     Kanserli hastalarda kemoterapi uygulanırken vücudun savunma mekanizması olan bir maddenin düştüğünü ifade eden Ayaz, ''Bu ilaç kullanılmazsa vücut savunmasız kalır. Hastayı enfeksiyondan ölüme terk etmek demektir bu. Buna benzer başka ilaçlar var ama bunun gibi iyi değiller'' dedi.
     Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan ise 116 kalem ilaç içeren 4 Temmuz tarihli listeden çıkarılan ilaçlar arasında Bemiks-C 30 DRJ, Benexol 250/250 MG 50 LAK TB, Bevitin -C 30 FTB, Polivit-C 30 DRJ, Betadine Gargara, Hekzoton 1 MG/ML 200 ML Gargara, Seralin 50 MG 14 KP gibi ilaçların da aralarında olduğu toplam 35 kalem ilaç yer alıyor.
     Öte yandan, düzenlemeyle bedeli ödenecek ilaçlar listesine 99 ilaç eklendi.
     Ödeme listesinden çıkarılan bazı ilaçların bedeli, belirli koşul ve dozlarda yeniden sosyal güvenlik kurumlarınca karşılanacak.
     Yeni düzenlemeye göre, obezite tedavisinde kullanılan ''orlistat'' ve ''sibutramin'' etken maddeli ilaçlar, Reductil ve Xenical adlı ilaçlar, Hepatit-B hastalarından karaciğer nakli olanlarda enfeksiyona karşı kullanılan Hepatit B immunglobulin belirli dozlarda, sara ilaçları, ''ezetimib'' etken maddeli kolesterol düşürücü ilaçlar, ''takrolimus'' etken maddeli ilaçlar, Eksofed isimli 30 ve 60 miligramlık şuruplarla Rinogest isimli ilaç geri ödeme kurumlarınca ödenecek.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:34

İLGİLİ HABERLER