Gündem
  • 24.1.2014 09:43

Bedelli askerlik nisan ayında çıkabilir

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, nisan ayına kadar çıkacak torba yasaya Genelkurmay'dan görüş alarak bedelli askerlik konusunun eklenebileceğini söyledi.

Konu, TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının devam eden görüşmeleri sırasında CHP milletvekilleri tarafından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a soruldu.

"GENELKURMAY BİLİR"

İsmet Yılmaz 'Karakoldaki askeri Genelkurmay Başkanı bilir. Eli taşın altında olanların bilmesi gerekir” cevabını verdi. Ancak Yılmaz bedelli bekleyenlerin umutlarını da artırdı. Yılmaz, “Nisan ayına kadar bir torba tasarı daha gelecek. O zamana kadar Genelkurmay'ın görüşünü alırız' dedi.

BEDELLİ YAŞI DEĞİŞEBİLİR

Öte yandan ise bedelliye ilişkin kulisler ise tam gaz. Bedelli askerliğin çıkması halinde ücretinin geçmiş uygulamalarla aynı olması beklentisi yüksek. Yaşta birtakım oynamaların yapılabileceği değerlendiriliyor. Bir önceki bedelli askerlik uygulamasından düşük bir rakamın eşitsizliğe yol açacağı düşüncesi bulunuyor.  (Milliyet)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER