Yaşam
  • 31.5.2015 21:45

Behiye Aksoy huzurevinde öldü

Ünlü sanatçı Behiye Aksoy hayatını kaybetti

Ünlü sanatçı hayatını kaybetti
 

2001 yılında yakalandığı alzheimer hastalığı nedeniyle bir süre tedavi gören Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy, kaldığı huzurevinde hayatını kaybetti.

Türk Sanat Müziği sanatçısı Behiye Aksoy, kaldığı bakımevinde 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.


BEHİYE AKSOY KİMDİR?


Behiye Aksoy, 19 Eylül 1933'te İstanbul'da doğdu. Annesi ve halasının müziğe aşina olmaları, piyano ve ud çalmalarından ve Müzeyyen Senar ve Münir Nurettin Selçuk'un o devirlerdeki siyah-beyaz filmlerde söylediği film şarkılarından feyiz alıp müziğe olan sevdası kendisiyle birlikte büyüyerek ortaokulu bitirdikten sonra Ankara Radyosu imtihanına girdi. 200 kişi arasından seçilip 1948 yılında stajyer olarak girdiği radyoda repetitör muavinliğine kadar yükseldi.



Maksim Gazinosu tarihinde, Zeki Müren'le yarışan tek kadın rakiptir. Platin rengi saçları, şık kostümleriyle kendisinden sonra yetişen şarkıcılara öncülük etti. Karekteristik hareketleri, sahnedeki büyük dehası daima ayakta alkışlandı. Plakları öyle çok ilgi gördü ki sanatçıya başarılarından ötürü altın plak değil platin taç armağan edilirdi. Müziği bıraktığı 80'li yıllara kadar daima sevilen ve gözde sanatçılardan olmayı başardı.
Halil Aksoy ile olan evliliğinden Ahmet Kazım isminde bir oğlu vardır. Sanatçı ayrıca Berker İnanoğlu ve Fahrettin Aslan'la evlenip ayrılmıştır. 1967 yılında Kederli Günlerim, 1973 yılında Falcı isimli Türk filmlerinde baş rolde oynamıştır.2001 yılında alzheimer hastalığına yakalanan sanatçı, 2011 yılında birikimlerinin tamamını elinden çıkartarak huzurevinde yaşamayı tercih etmiştir. Aralık 2014'te yoğun bakıma alınmıştır.

SALI GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Kaldığı özel bakımevinde 82 yaşında hayatını kaybeden sanatçı, 2 Haziran Salı günü düzenlenecek cenaze töreninin ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

 

 


 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:07

İLGİLİ HABERLER