BEKİR COŞKUN 'BİNMEDE DEĞİŞİM'İ YAZDI

••1 dk okuma
BEKİR COŞKUN 'BİNMEDE DEĞİŞİM'İ YAZDI

Hızlı Özet

“"Medyada uzun süren 'değişti mi, değişmedi mi?' tartışmaları ise artık çok anlamlı değil. Görüyoruz ki değişmesine değiştiler."”

BEKİR COŞKUN'UN HÜRRİYET'TEKİ YAZISI: 


Değişim...


BEN arkadaşlardaki o çok sözü edilen "değişim"i nihayet şimdi anlıyorum.

Başı kapalı eşlerini, başı açık-çekici ve genç olanlar ile değiştiriyorlar.

Olmadı birer "aile dostu sevgili" bulup arada bir hopadanak çaydan geçiriyorlar.

Umre yerine Roma, Paris ya da Londra gibi Batı kentlerine gezi yapmaya bayılıyorlar.

Meclis’in garajı cip’lerle dolu artık.

Demek ki eşlerinden sonra bindikleri arabaları da değiştirdiler. Ki biz buna kısaca "binmede değişim" de diyebiliriz.

*

Geçiyorum "giymede değişim"e:

Milli Eğitim Bakanı’nın üzerinde siyah harflerle "Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik" yazılı beyazımsı çorabını görünce, telefon numarasının eksik olduğunu hemen fark ettim.

Bir zamanlar liselilerin giydikleri sarı bantlı şapkalarımızın içine biz de adımızı, sınıfımızı, numaramızı yazardık; çünkü şapkalarımız karışırdı ya da kaybedebilirdik.

Burada kabine üyelerinin çoraplarının karışma olasılığı olmadığı gibi, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in çorabını yolda düşürme olasılığı da yok.

O zaman bu düpedüz "giymede değişim"dir.

Ben hiç böyle tabela gibi çorap görmemiştim.

Kısacası arkadaşlar; iktidarın nimetleri başlarına yağdıkça; binmede, giymede, yemede-içmede değişiyorlar.

*

Diyelim ki "Ali Dibo yöntemi" yemede değişim sayılırken, üreticilerin yakaladıkları milletvekiline sıra dayağı çekmeleri üzerine, milletvekillerinin seçim bölgeleri yerine Roma’ya gitmeleri "gezmede değişim" oldu.

Sonuçta bir "değişim" var.

Medyada uzun süren "değişti mi, değişmedi mi?" tartışmaları ise artık çok anlamlı değil,

Görüyoruz ki değişmesine değiştiler.

*

Değişmeyen ne?

Bunlara oy verenler...

Hálá görmüyorlar...

Hálá anlamıyorlar...

Hálá akılları başlarına gelmiyor...

Değişmediler, değişmeyecekler...

Bu haber 6556 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

PKK, Metina'da 4 kampı boşalttı
Gündem

PKK, Metina'da 4 kampı boşalttı

Güvenlik kaynakları, terör örgütü PKK/KCK'nın Irak'ın kuzeyindeki Metina'nın Baze bölgesinde bulunan 4 barınma alanını boşalttığını açıkladı.

Habervitrini13365 Görüntüleme
Savunma sanayisinin 4 kritik kuruluşuna casusluk şüphesiyle elektrikli araç girişi yasaklandı
Gündem

Savunma sanayisinin 4 kritik kuruluşuna casusluk şüphesiyle elektrikli araç girişi yasaklandı

Yapay zekalı ve internet bağlantılı yabancı elektrikli araçlar siber saldırı ve veri güvenliği riski mi taşıyor? ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TUSAŞ kampüslerine yabancı elektrikli araç girişi yasaklandı.

Habervitrini9512 Görüntüleme
Bakan Çiftçi’den yeni talimatlar! Okullarda güvenlik çemberi genişliyor
Gündem

Bakan Çiftçi’den yeni talimatlar! Okullarda güvenlik çemberi genişliyor

Asayiş Toplantısı sonrasında açıklama yapan İçişleri Bakanı Sayın Mustafa Çiftçi, okul güvenliği için Emniyet ve jandarma ekiplerine yeni talimatlar verdiğini açıkladı. Bakan Çiftçi “Kolluk birimlerimiz, öğrencilerimizden en az yarım saat önce görev yerlerinde hazır bulunacak, denetimler artırılacak” dedi. Çiftçi “Tek bir evladımızın dahi güvenliği ihmale gelmez” mesajı verdi.

Habervitrini13645 Görüntüleme
İzmir şahlanıyor.. Erdoğan’ın bakanlarına talimat verdi.. Cemil Başkanla kafa kafaya verin..
Gündem

İzmir şahlanıyor.. Erdoğan’ın bakanlarına talimat verdi.. Cemil Başkanla kafa kafaya verin..

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e yönelik talimatının ardından bakanlıklarla belediye arasındaki proje görüşmeleri hız kazandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bakanlara kentin sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri talimatı verildiğini söyledi. AK Parti'ye geçiş kararını ve İzmir için planladığı çalışmaları Yeni Asır'a anlatan Tugay, Erdoğan'ın kutuplaşmaya karşı verdiği mesajı da değerlendirdi.

Habervitrini12689 Görüntüleme