Gündem
  • 1.10.2022 14:33

Beklenmedik gelişme!.. Ukrayna 5 bin Rus askerini kuşattı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Doğu Grubu sözcüsü Serhiy Cherevaty,bu sabah çarpıcı gelişmeyi canlı yayında duyurdu.

Ona göre, Lyman bölgesindeki Rus grubu kuşatılmış durumda. Yaklaşık 5.000 kişi vardı .

Ukrayna ordusu , Donetsk bölgesindeki Liman yakınlarındaki yerleşimleri kurtardı : Yampil, Novoselivka, Shandrygolovo, Drobysheve ve Stavky..

Rusya Federasyonu'nun binlerce kişilik güçlü grubu ZSU ile çevrilidir.

Rusların bu kuşatmayı kırmaya uğraştığını belirten sözcü, şu ana kadar buna izin vermediklerini söyledi. Silahlı Kuvvetler Doğu Grubu Sözcüsü'ne göre, Rus askerlerinin bazıları teslim oldu. Çatışmalar sırasında çok sayıda ölü ve yaralı var.
Ukrayna Genelkurmayı operasyon bittikten sonra nihai sonuçları açıklayacak.

 Lyman çok önemli çünkü Ukraynalı Donbass'ın kurtuluşuna doğru atılan bir başka adım. Bu, Kreminna ve Severodonetsk'e gitmek için bir fırsat. Psikolojik olarak da önemli" diye ekledi Cherevaty.

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü ( ISW), Ukrayna ordusunun önümüzdeki 72 saat içinde Lyman'ı tamamen kuşatacağını veya kontrolünü ele geçireceğini düşünüyor.

Cuma günü sabah, Ukrayna askeri birimlerinin Donetsk bölgesindeki kentsel tipteki Yampil köyüne girdi. Girdikleri köy Lyman'ın yaklaşık 17 kilometre güneydoğusunda yer almaktadır. Daha sonra Liman'a 9 km uzaklıktaki Drobysheve köyünde Ukraynalı paraşütçülerin indiğini gösteren bir video yayınlandı .

Güncellenme Tarihi : 1.10.2022 14:20

İLGİLİ HABERLER