Dünya
  • 20.3.2005 19:58

BELÇİKA'DA YAŞAYAN MÜSLÜMANLAR SANDIK BAŞINA GİTTİ...

BELÇİKA (İHA) - Belçika'da yaşayan 500 binin üstündeki Müslüman, Belçika'nın çeşitli yerlerinde düzenlenen İslam Konseyi seçimleri için sandık başına gitti.


Daha önceki İslam Konseyi yolsuzluk ve konsey içi anlaşmazlıklardan dolayı fes edilmişti. Müslümanlar'ın meclisi sayılan konseyi seçimleri, Belçika'dan alınan 300 bin euro ile düzenlendi. Bu seçimlerde Faslılar ve Türkler ağırlıklı yer alırken, diğer Müslüman milletler ile sonradan Müslüman olmuş Belçikalılar kendi adaylarını seçme imkanı buldu. Belçika'da oluşacak bu konsey, Müslümanlar'ı Belçika hükümeti nezdinde temsil edecek ve Müslümanlar'ın problemlerini çözmek için köprü oluşturacak. Konsey seçimleri için 50 bin kişinin kayıt yaptırdığı belirtildi.


İslam Konseyi'nin asli görevi, Belçika'daki imam ve din dersleri öğretmenlerini tayin etmek; Belçika'daki camilerin resmi olarak tanınmasını sağlayabilecek ve din dersi öğretmenlerinin statüsünü belirlemek.


Konsey seçimlerinde önemli katkıları bulunan Fas asıllı Belçikalı Senatör Faldiya Talhavi, "Birinci İslam Konseyi ciddi bir şekilde hezimete uğradı. Yolsuzluklar ve anlaşmazlıklar oldu. Ben umuyorum ki bu ikinci İslam Konseyi oluştuğunda 500 ile 600 bin arasındaki Müslüman'a ciddi hizmet verecek. Böyle bir organ diğer AB üyesi ülkelere örnek olabilecek nitelik taşıyabilir. O ülkelerdeki Müslümanları örgütleyebilir. Fakat Belçika'da başarılı olması gerekir" dedi.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:19

İLGİLİ HABERLER