Beşar Esad hakkında suç duyurusu

2 dk okuma
Beşar Esad hakkında suç duyurusu

Hızlı Özet

Hukukçular Derneği üyeleri, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkında suç duyurusunda bulundu


Hukukçular Derneği üyesi yaklaşık 20 kişi, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına Hukukçular Derneği Başkan Yardımcısı Avukat Bilal Çoban okudu. İnsanların meşru talepleriyle başlayan halk hareketlerinin başarıya ulaştığı ülkelerde demokrasi adına ilk adım olduğunu söyleyen Çoban, “Ancak Mısır örneğinde görüldüğü üzere halkın büyük bir desteğiyle diktatörlüğü deviren ve demokratik usullerle iktidara gelen Mursi yönetimi, egemen güçlerin talepleriyle uyumlu icraatta bulunmadığı için 1 yılını dolduramadan iktidardan uzaklaştırılmıştır. Mısır ve diğer Arap ülkelerinde yaşanan meşru halk hareketlerinden umduğunu bulamayan egemen güçler, Arap halklarının iktidarda hak sahibi olmasından rahatsız olmuş ve bu demokratik taleplere destek olmak yerine engelleyici girişimlerde bulunmuştur” dedi.



On binlerce Suriyeli’nin sistematik işkencelerle katledildiğini belirten Çoban, “Masum kadınlar Esed’in askerleri tarafından tecavüze uğramış ve yüzlerce insan kimyasal silahlarla adeta bir böcekmişçesine imha edilmiştir. Yapılan işkence ve katliamlara ilişkin her gün yeni bir video, fotoğraf ve delil ortaya çıkmaktadır” diye konuştu.



Katliamlar, işkenceler, kimyasal silahlarla insanları öldürmek suretiyle Esad rejiminin Türk Ceza Kanunu’nun 77. maddesine göre ‘insanlık suçu’ işlediğinin sabit olduğunu ifade eden Çoban, “Bu sebeple başta Beşar Esed olmak üzere bu katliamda ortak olan tüm Esed rejimi yöneticileri ve askerleri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.



Açıklamanın ardından grup üyeleri, savcılığa suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye giriş yaptı.


Bu haber 527 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yemen'deki çatışmalar ve göç dalgası, Kızıldeniz kıyısında insani krizi derinleştiriyor
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Yemen'deki çatışmalar ve göç dalgası, Kızıldeniz kıyısında insani krizi derinleştiriyor

Yemen hükümet güçleri ile Husiler arasında ülkenin batı kıyısında askeri çatışmalar şiddetlenirken, hava harekatları ve karadaki çatışmalar her iki tarafta da ağır can kayıplarına ve on binlerce sivilin yerinden edilmesine yol açıyor. | Anadolu Ajansı

Habervitrini13512 Görüntüleme
Suudi Arabistan’ın güneyindeki 4 kent için acil durum uyarısı yapıldı
Dünya
#Spor#haber#Kültür Sanat

Suudi Arabistan’ın güneyindeki 4 kent için acil durum uyarısı yapıldı

Suudi Arabistan Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, ülkenin güneyindeki Hamis Muşayt, Abha, Cazan ve Necran kentlerindeki potansiyel tehlikelere karşı uyarı mesajı yayımladı. | Anadolu Ajansı

Habervitrini13949 Görüntüleme
Trump: İran anlaşma istiyor, savaş bitebilir"
Dünya

Trump: İran anlaşma istiyor, savaş bitebilir"

ABD Başkanı Trump, İrlanda ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevapladı. İran savaşından Rusya-Ukrayna çatışmasına, İrlanda'nın birleşmesinden Çin ve yapay zekaya kadar birçok konuda konuşan Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'i Rusya'daki dizel yakıt tedarikini sekteye uğratmakla suçladı. Trump ayrıca İran'ın "anlaşma yapmak için çok istekli olduğunu" savunarak savaşın kasım ayındaki ara seçimler civarında sona erebileceğini söyledi.

Habervitrini9249 Görüntüleme
Tonlarca altın ve gümüş fışkıran yatağın değeri akıllara durgunluk veriyor
Dünya

Tonlarca altın ve gümüş fışkıran yatağın değeri akıllara durgunluk veriyor

10 araştırma gemisiyle keşfedildi: Tonlarca altın ve gümüş fışkıran yatağın değeri akıllara durgunluk veriyor

Habervitrini9576 Görüntüleme