Spor
  • 12.1.2012 00:25

BEŞİKTAŞ 4. TURDA...

Beşiktaş, kupada konuk ettiği Gaziantep Büyükşehir Belesiyespor'u 2-1 mağlup etti. Siyah beyazlılar zaman zor anlar yaşadığı maçı tecrübesiyle kazanmasını bildi, geçen sezon şampiyon olarak tamamladığı kupada bir üst tura yükseldi.

Siyah beyazlıların cezası nedeniyle sadece kadın ve çocukların izlediği karşılaşma renkli görüntülere sahne oldu. Özellikle kadın taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla Çarşı'yı aratmadı! Kadın ve çocuk taraftarlar, sürekli tezahüratlar yaparak takımlarını desteklerken, erkeklere adeta taş çıkardılar.

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, son oynanan Ankaragücü maçının kadrosundan 5 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Ankaragücü maçında ilk 11'de sahaya çıkan Manuel Fernandes ve Hugo Almeida'yı yedek soyunduran, Tomas Sivok, Fabian Ernst ve Cenk Gönen'i 18 kişilik maç kadrosuna almayan Portekizli teknik adam, bu 5 futbolcunun yerine Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Sidnei, Necip Uysal ve Filip Holosko'yu oynattı. Yedek kulübesinde Fernandes ve Almeida'nın yanı sıra kaleci Umut Kaya, Mehmet Akyüz, Burak Kaplan, Julio Alves ve Tanju Kayhan yer aldı.

Siyah beyazlılar maça golle girdi. Henüz 2. dakikada Gaziantep BŞB. ceza alanı içinde oluşan karambolde topa son dokunan Veli takımını öne geçirdi. Beşiktaş golü bulduktan sonra oyunu rölantiye aldı ancak Bank Asya ekibinin kolay teslim olmaya niyeti yoktu. Oyunda dengeyi kuran konuk takım Volkan ve Ahmet ile gole yaklaştı ancak yılların tecrübeli ismi Rüştü kalesinde geçit vermedi. Ve ilk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle geçildi.

İkinci yarıda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi güçlü rakibi önünde cesur bir oyun sergiledi. Rakip kalede etkili ataklar düzenleyen konuk ekip, 62. dakikada Serdar ile gole çok yaklaştı ama Rüştü gole izin vermedi. Samanalevi gibi parlayan ataklarda pozisyonlar bulan Beşiktaş, Holosko ile girdiği fırsatı değerlendiremedi. 73. dakikada siyah beyazlıların kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Fernandes, usta işi bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. 84. dakikada Gaziantep ekibi maçın başında beri aradığı golü buldu. Kenan ceza sahası dışından yaptığı vuruşla farkı bire indirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş rakibini 2-1 mağlup etti.


MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
2. dakikada Mustafa Pektemek'in şık pasıyla sağ kanattan Holosko son çizgiye indi. Onun yerden ortaya çevirdiği topta Necip ve Simao'nun vuruşları savunmadan döndü ama daha sonra Veli Kavlak pozisyonu tamamlayarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0
21. dakikada Kenan ceza sahası dışından çok sert bir şut attı, Rüştü zorlukla karşıladı topu. Pozisyonun devamında ise top kornere gitti.
43. gelişen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor atağında Eren Özen'in uzaktan şutunda top yandan auta çıktı.
47. dakikada Simao'nun sağdan kullandığı korner atışında altıpasta topla buluşan Mustafa, kötü bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı auta attı.
48. dakikada Ramazan sağ kanattan müthiş hareketlendi ve bir verkaçla ceza sahasında sıfıra indi. Ramazan'ın yerden ortaya çevirdiği topta ise hiç bir oyuncu topu boş kaleye gönderemedi.
50. dakikada Simao'nun kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Egemen'in kafa vuruşu yandan auta çıktı.
55. dakikada Necip'in pasında sağdan ceza sahasına giren Holosko'nun vuruşunda kaleci Onur mutlak bir golü önledi ve meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
56. dakikada Beşiktaş'ın Simao ile sağdan kullandığı kornerde ön direkte İbrahim Toraman kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Ancak gol İbrahim Toraman'ın rakibine yaptığı faul nedeniyle geçerlilik kazanmadı.
63. dakikada hızlı gelişen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor atağında savunmanın arkasına serkan Serdar, bir anda kendini Rüştü ile karşı karşıya buldu. Genç oyuncunun vuruşunda Rüştü, mutlak bir golü önledi. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.
73. dakikada Fernandes'in ceza sahası dışından kullandığı serbest vuruşta barajı geçen top sağ köşeden ağlara gitti. 2-0
82. dakikada Simao'nun pasında soldan ceza sahasına giren Almeida'nın vuruşunda kaleci Onur ayaklarıyla gole izin vermedi.
84. dakikada Kenan'ın ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta kaleci Rüştü'yü geçen top yan direğe çarparak ağlara gitti. 2-1
90+2'de sağdan yapılan ortada kaleci Rüştü'yü geçen topu Serdar voleyle kaleye göndermedi istedi ancak istediği vuruşu yapamadı.

STAT: Fiyapı İnönü
HAKEMLER: Özgüç Türkalp xx, Ayhan Akgöz xx, Serkan Olguncan xx
BEŞİKTAŞ: Rüştü xx, Ekrem Dağ xx, Sidnei xx, Egemen xx, İsmail x, İbrahim Toraman x, Necip xx (Alves dk. 77 x), Holosko xx, Veli Kavlak xx (Fernandes dk. 57 xx), Simao x, Mustafa Pektemek x (Almeida dk. 73 x)
YEDEKLER: Umut Kaya, Burak Kaplan, Mehmet Akyüz, Tanju Kayhan
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Onur Bulut xx, Ferit xx, Cihan Can xx, Kenan xxx, Ramazan x (Ahmet Buğra dk. 80 x), Ahmet Devret xx, Eren x (Mithat dk. 70 xx), Serdar xx, Samet xx, Onur Kalafat xx, Volkan Yılmaz x (Ümit Can dk. 85 x)
YEDEKLER: Kazım Sarı, Vahap, İlhan
TEKNİK DİREKTÖR: Bünyamin Süral
GOLLER: Veli Kavlak (dk. 2), Fernandes (dk. 73) (Beşiktaş), Kenan (dk. 84) (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)
SARI KARTLAR: Egemen (Beşiktaş), Ramazan (Gaziantep Büyükşehir Belediyespor)

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:38

İLGİLİ HABERLER