Spor
  • 8.8.2014 22:16

Beşiktaş Fenerbahçe'yi devirdi

Soma'ya yardım amacıyla gerçekleştirilen üçlü turnuvanın ilk maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaştı. Mücadeleyi Beşiktaş 1-0 kazandı. Günün ikinci mücadelesinde Fenerbahçe Chelsea ile karşı karşıya geliyor.

 Soma’ya yardım amacıyla organize edilen 3'lü futbol turnuvasının ilk maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaştı. Mücadeleyi Beşiktaş 1-0 kazandı.
Soma’da meydana gelen maden faciasının ardından Fenerbahçe, Beşiktaş ve İngiliz temsilcisi Chelsea arasında yardım amaçlı futbol turnuvası düzenlendi. İlk maç ev sahibi Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapıldı. Teknik direktör Ersun Yanal yönetimindeki Fenerbahçe sahaya; Volkan, Bekir, Mehmet Topal, Sow, Webo, Meireles, Emre Belözoğlu, Bruno Alves, Emenike, Gökhan Gönül, Caner Erkin ilk 11 ile çıktı. Slaven Bilic yönetimindeki Beşiktaş ise sahaya; Cenk Gönen, Sivok, Atınç, Serdar, İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Necip, Oğuzhan, Holosko, Cenk Tosun ve Mustafa Pekdemek ilk 11 ile sahaya çıktı.
11. dakikada Oğuzhan’ın savunmanın arkasına attığı pasta ceza sahasının içinde topla buluşan İsmail Köybaşı’nın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Maçta başka gol olmayınca 45 dakikalık yardım maçı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
Günün ikinci maçında Fenerbahçe ile Chelsea karşı karşıya gelecek.

FENERBAHÇE: 0 - 2 :CHELSEA

24. dakikada Diego Costa Chelsea'yi 1-0 öne geçiren golü attı.
32. dakikada Chelsea Ivanovic'in attığı golle 2-0 öne geçti.

 

İLK MAÇI BEŞİKTAŞ KAZANDI

Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren  madencilerin ailelerine yardım amacıyla düzenlenen üçlü futbol turnuvasının ilk  maçında Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 1-0 yendi.
2. dakikada Emenike'nin ceza alanı dışından sert şutunda top üstten  auta gitti.
11. dakikada Oğuzhan Özyakup'un orta sahadan attığı uzun pasta  savunmanın arkasına sarkan İsmail Köybaşı, aşırtma bir vuruşla ileri çıkan kaleci  Volkan Demirel'in üzerinden topu filelere gönderdi: 1-0.
31. dakikada Meireles'in pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan  Webo'nun vuruşunda, top yandan auta çıktı.
32. dakikada Mustafa Pektemek'in pasıyla ceza alanına hareketlenen  Cenk Tosun'dan önce savunmada Gökhan Gönül'ün uzaklaştırmaya çalıştığı top,  Cenk'e çarparak direğin yanından az farkla auta gitti.
34. dakikada Beşiktaş ceza alanı içinde oluşan karambolde Mehmet  Topal'ın vuruşunda, top yandan auta çıktı.
42. dakikada orta sahadan aldığı topla rakibini geçerek sağdan ceza  alanına giren Sow'un ortasında, altı pasta müsait durumda Alper Potuk meşin  yuvarlağa dokunamayınca, sarı-lacivertliler önemli bir gol pozisyonundan  yararlanamadı.
43. dakikada Sow'un ceza alanı dışından vuruşunda, top direğin  yanından auta gitti.
45+1. dakikada Kadlec'i geçerek sağdan ceza alanına giren Holosko,  çaprazdan kötü bir vuruş yapınca, meşin yuvarlak taca kadar çıktı.
Mini lig formatında 45'er dakika üzerinden oynanan turnuvanın ilk  maçında Fenerbahçe'yi 1-0 yenen Beşiktaş, 3 puan aldı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Murat Özcan, Esat Sancaktar, Kerem Ersoy
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün (Dk. 32  Kadlec), Alves, Caner Erkin, Meireles (Dk. 32 Alper Potuk), Mehmet Topal, Emre  Belözoğlu (Dk. 41 Selçuk Şahin), Emenike (Dk. 32 Mehmet Topuz), Sow, Webo
Beşiktaş: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Sivok, Atınç Nukan, İsmail  Köybaşı, Holosko, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup, Uğur Boral, Cenk Tosun, Mustafa  Pektemek
Gol: Dk. 11 İsmail Köybaşı (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 39 Oğuzhan Özyakup, Dk. 44 Cenk Gönen (Beşiktaş)
 

1. Maç 20:30 Fenerbahçe - Beşiktaş: 0-1
2. Maç 21:30 Fenerbahçe - Chelsea
3. Maç 22:30 Chelsea - Beşiktaş

TÜRK FUTBOLUNDA TARİHİ GECE

Fenerbahçe, Beşiktaş ve İngiliz devi Chelsea'nin katıldığı ve Soma'da vefat eden madencilerin ailelerine yardım amacıyla düzenlenen 3'lü turnuvayı 20 binin üzerinde taraftar izlerken, turnuvaya ev sahipliği yapan Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yarısı boş kaldı. Turnuvada Beşiktaş, Chelsea ve Fenerbahçe taraftarları tribünde birlikte oturdu. Tribünde Galatasaray formalı taraftarların da yer aldığı gözlendi. Karşılaşma öncesi takımların futbolcuların arasında oluşan dostluk ve oluşan ortam yeni sezon öncesi örnek oldu. Son yıllarda derbilerde yaşanan olaylar nedeniyle deplasmanlara gidemeyen sarı-lacivertli ve siyah-beyazlı taraftarlar, karşılaşma öncesi stat çevresindeki mekanlarda birlikte vakit geçirdiler, sohbet ettiler, ardından da Soma yararına düzenlenen turnuvada aynı tribünleri paylaştılar. Sahaya çıkan takımlara sevgi gösterilerinde bulundular.

İSTANBUL ÇEVİK KUVVET ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ANLAMLI DESTEK

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Chelsea'nin yer alacağı, geliri Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlanacak turnuva öncesi bir yardım da İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nden geldi. İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, bu turnuvada görev yapan polislerin kulüplerden alacakları ücreti Soma'daki ailelere bağışlayacak. 6222 Sayılı Sporda Şiddeti ve Düzensizliği Önleme Yasası gereği, kulüpler, maçlarda görev yapan polislere ücret ödüyor.

FATİH TERİM AMELİYAT OLMASINA RAĞMEN STADA GELDİ

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, sabah sol dizinden menisküs ameliyatı olmasına rağmen stada gelerek maçı izledi. Fatih Terim, önce Beşiktaş soyunma odasına giderek Teknik Direktör Slaven Bilic ile sohbet etti ve Şampiyonlar Ligi play-off turunda başarı diledi. Fatih Terim, daha sonra Fenerbahçe soyunma odasına giderek, Teknik Direktör Ersun Yanal'ı Soma yararına yardım için tebrik etti ve başarı diledi.

Futbolcular arasındaki yakın diyaloglar dikkat çekti. Senegalli golcü Moussa Sow, yakın arkadaşı Demba Ba ile saha kenarında uzun süre sohbet etti. Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya da ikilinin yanına gelerek, iki Senegalli oyuncuyla bir süre konuştu. Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Cristian Baroni de, Beşiktaş'ta forma giyen vatandaşı Ramon Motta ile uzun süre sahada sohbet etti. Turnuvaya katılan takımlara madenci figürü olan plaket verildi. Turnuvaya katılan takımlara düzenlenen törenle 'elinde fener taşıyan madenci' figürü olan bir plaket hediye edildi.

CHELSEA SİYAH TİŞÖRTLERLE ÇIKTI

Chelsea'li futbolcular, Fenerbahçe-Beşiktaş maçı oynanırken sahaya, önlerinde 'Soma' yazılı siyah tişörtlerle çıktılar. İngiliz ekibinin bu hareketi tribünlerden büyük alkış aldı. Futbolcular daha sonra tişörtleri çıkartarak, ısınmaya formalarla devam ettiler.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 02:41

İLGİLİ HABERLER