Spor
  • 25.10.2022 12:02

Beşiktaş medyasında büyük isyan! "Aman Ismael'i göndermeyin!"

Beşiktaş yönetimine isyan! "Aman Ismael'i göndermeyin!"

Beşiktaş'ın deplasmanda Hatayspor'a 2-1 mağup olduğu maçın ardından, spor medyası Teknik Direktör Valerien Ismael'i topa tuttu.

Hatayspor ile Beşiktaş, Yeni Hatay Stadı'nda karşı karşıya geldi. Müsabakayı Hatayspor 2-1 kazandı.

Beşiktaş, Weghorst'un 1. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Hatayspor, 50. dakikada Ze Luis ve 90. dakikada Kaan Kanak'ın kaydettiği gollerle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Son 6 lig maçında 1 galibiyet alan ve kötü gidişini sürdüren Beşiktaş bu sonuçla 19 puanda kaldı. Hatayspor ise puanını 10'a çıkardı.

Spor yazarları, Süper Lig'de oynanan Atakaş Hatayspor-Beşiktaş maçını yorumladı:

BU BEŞİKTAŞ KADROSU ÇOK DAHA İYİSİNİ YAPABİLİR - Uğur Meleke | Hatayspor, Serkan Özbalta yönetiminde ligin topla en fazla oynayan 5 takımından biriydi. Geriden pasla çıkma stratejisini benimsiyor, örerek hücum hayal ediyorlardı. Demirel’in göreve gelmesiyle strateji değişti; Sivasspor’u yendiler ama rakiplerinin o maçta şutlarda 29-4 üstünlüğü vardı. Alanya’yı sadece yüzde 29 topla oynayarak mağlup ettiler. Ardından da Karagümrük’e 3-0, Düzce’ye 2-0 kaybettiler. Daha pragmatik bir futbol anlayışı benimsediler Volkan Hoca’yla. Oyunu yarı alanlarında kabul edip Lobjanidze ve El Kaabi ile geçiş arıyorlar ana plan olarak. Dün de bu stratejilerini harika uygulayarak 1-0’dan geri dönmeyi ve galip gelmeyi başardılar. (HÜRRİYET)

HATAYI KENDİNDE ARA HOCAM - Ali Ece | 35. saniyede nihayet bir takım arkadaşı, Weghorst’un yerden servis yapılınca da ne kadar etkili olabileceğini tekrar gösterme fırsatını verdi. Muleka, gerçekten zeka dolu bir asistle adeta Beşiktaş’ın maça 1-0 önde başlamasını sağladı. Sonrasında da ilk 30 dakikada Valerien Ismael göreve geldiğinden beri ilk kez bu kadar yerden kısa pasla ilerleyerek oynamaya devam etti. Pres yapmayıp geride kompakt derin savunmayı tercih eden bir takıma karşı doğru strateji de buydu yani pasların uzun veya kısa olmasından önce doğru paslar olması asıl belirleyici olan. Beşiktaş, ilk yarıyı yüzde 88’lik isabetli pas oranıyla tamamlarkenDele Alli yerine Gedson ile 11’de başlansaydı bu oran ve skora yansıması daha fazla olur muydu diye birçok Beşiktaşlı düşünmüş, hayal etmiştir. Buna karşın Valerien Ismael hoca yine çok farklı düşünüp ikinci yarıya Muleka yerine Redmond’ı oyuna alarak başladı. (FANATİK)

YENİLDİ AMA SORUN, NEDEN - Cem Dizdar | Maçın daha dakikasına ulaşmadan Muleka/Weghorst ikili oyunundan Beşiktaş’ın golü bulması, ezberlerin tersine tempo anlamında oyunu olumsuz etkiledi! Neden mi? Oyuna ısınamadan öne geçen Beşiktaş temkine, buna bağlı olarak ev sahibi Hatay ise önde tehdit oyununa evrildi. Temposu düşük devrede iki takım da daha çok hata gözleyen tarzda oynamayı sürdürdü. Örneğin Masuaku’nun hatasından El Kaabi’nin yakalayıp kullanamadığı pozisyon misali!.. Ancak ikinci devre ilkinin aksine hayli tempolu başladı ve hemen devre başında seri başladığı atağı bilinçli sonlandırdıHatay. Soru, bu anda Beşiktaş stoperlerinin nerede, ne yaptığıydı? Hemen devre başında geldiğinden bu yana futbolu değil sadece adıyla anılanDele Alli kenara alındı... Bu andan sonra tempoyu yönetme işi Beşiktaş’a geçince maç yeniden başlamış oldu ve oyun önce iki sonra tek yönlü "akmaya başladı"! (FANATİK)

ISMAEL'İ GÖNDERMEYİN! - Turgay Demir | Bırakın yazdıklarımızı, Transfer Plus youtube kanalında yayınladıklarımızı falan, dün gibi hatırlıyorum, sezon öncesi Başkan Çebi ile yemek yemiştik. Lafı evelemeden, gevelemeden şöyle demiştim; Başkan bu hocayla lig bitmez, bu işin çaresine bak, mümkünse de Şenol Güneş'le bağlantıyı koparma! Yazdıkça kötü olduk, kimine göre Beşiktaş düşmanıydık, kimine göre de Fenerbahçeli olmuştuk. Tamam "sayın seyirciler" ben de pes ediyorum artık; Valerien İsmael kalsın! Sakın göndermeyin.Arkasında durun! 70-80 yıl sonra iyi bir hoca olabilir; sabretmek lazım! (FOTOMAÇ)

YA TUTARSA! - Sinan Vardar | Beşiktaş ilk 25 dakika müthiş bir baskıyla maça başladı. Takımın bu performansı Türkiye standartlarının üzerinde bir futbol gösterisiydi. Burada en büyük etkenlerden biri saha zeminin harika oluşuydu.Hataylı yetkilileri kutlarım. Siyah-Beyazlı takım devre arasına 3-4 farkla önde girebilirdi ama biraz beceriksizlik biraz da ciddiyetsizlik maçı ikinci yarıda rus ruletine çevirdi. Ismael'in maça sakatlıktan yeni çıkmış Weghorst ve son haftaların formsuz isimleri Josef ve Dele Alli'yle ilk 11'de başlaması riskti. Weghorst attığı erken golle hocasını haklı çıkardı.Josef'in eski halinden eser yok şimdi ama kredisi var. Dele Alli'nin sahada olması ise bana Nasreddin Hoca fıkrasını hatırlattı; 'Ya tutarsa!'...Tutarsa Beşiktaş, dünya yıldızı kazanır ama hocası da ona ancak 53 dakika sabredebildi. (FOTOMAÇ)

VURGUN YEDİ - Orhan Yıldırım | Şampiyonluk mücadelesi için zirve hesabı yapan Beşiktaş, lige tutunmaya çalışan Hatayspor’a yenildi. İlk dakika içinde öne geçen Ismael’in ekibi, bu yarıda farklı skoru bulacak pozisyonlar bulup harcadı. İkinci yarı yine yediği ikram golleri ile gittiği gibi eli boş döndü. Volkan Demirel yönetiminde mücadele eden Hatayspor, büyük sürprize imza atmış oldu. Beşiktaş, Weghorst ile sezonun en erken golüne imza attı. Hollandalı yıldız, daha 32. saniyede; Muleka’nın şık pası ile ağları havalandırdı: 0-1. Kartal gol ile başladığı maça ağırlığını koydu. Öyle baskı kurdu ki Hatayspor ilk yarım saat ileri çıkamadı. Farkı artıramayan Ismael’in ekibi, çabuk yoruldu. ‘VAR’dan dönen penaltı ve gol heyecan yaratma ile kaldı. El Kaabi boş kaleye kaçırdı. (FANATİK)

AH BU İKİNCİ YARILAR - Şansal Büyüka | Bu nasıl maç böyle... Şaka gibi... Anlatsan anlatamazsın... Gözlerinle görsen inanamazsın... Beşiktaş, ilk 15 dakikada rahatça 4-0 yapacağı maçı, 90 dakika sonunda 2-1 kaybetti. Hatayspor daha ilk çeyrekte bozguna uğrayacağı maçtan, hakemin bitiş düdüğü ile birlikte zaferle ayrıldı. Bu sezon alıştığımız Beşiktaş sahadaydı. İlk yarıda fırtına gibi esen, ikinci yarıda bitip tükenen bir Beşiktaş... Maç başladı, Beşiktaş fırtına... Daha 31. saniyede gelen gol, sadece Beşiktaş’ı öne geçirmedi, kaç maçtır suskun olan Weghorst’un da özgüvenini tazeledi.Sonrası resmen Hatay ceza alanı içinde oynandı. Hatay nefes almakta zorlandı, Beşiktaş gol kaçırmaktan yoruldu. Bu dakikalarda Rosier her yerde; sağda solda, önde arkada, hücumda, savunmada Beşiktaş’ı taşıyan adamdı. (MİLLİYET)

ACİL ÇIKIŞ ŞART! - Ali Gültiken | Beşiktaş için Hatay'da yaşanan süreç çok net bir şekilde bağıra bağıra geldi. İsmael'in kafasındaki oyun düzeni agresif, rakibe sürekli baskı yapan ve dikine oynamaya çalışan bir sistem. Özellikle Weghorst'u bu oyun mantığının merkezi yapıp, onun üzerinden oyunu yönetmek ve sonuçlandırmak. Bazen de ikinci toplarda asistlerde kullanmak. Bu oyun düzeni mantık olarak güzel, bölüm bölüm de işe yaradı. Fakat bütün oyunu bu şekilde oynamaya çalışmak büyük bir macera. Nereye gideceği belli olmayan bir süreç. Bu tür bir oyunu sürekli oynayabilmeniz için orta alanınızın mükemmel işlemesi lazım. Dönen toplarda, işin savunma tarafında veya hücum organizasyonlarında olayı yönetmesi lazım. Fakat Beşiktaş; Josef, Salih ve Dele Alli üçlemesiyle bunu haftalardır başaramadı. Bir tek Salih'in çabasıyla bir yere kadar geldi. (SABAH)

ISMAEL'DE BU ISRAR NEDEN? - Güntekin Onay | Son 6 maçta sadece 1 galibiyet ve sürekli geriye giden bir oyun. Atak çeşitliliği yok. Nitelikli baskı sadece maçların ilk yarısında var. Hücumda çoğalma konusunda ciddi sıkıntılar devam ediyor. Taktiksel zenginlik, esneklik, yaratıcılık yok. Hep aynı oyun, hep aynı formasyon. Tuhaf oyuncu değişiklikleri. Hatayspor’un mücadelesine büyük saygı duymak gerekiyor ama lig 18’incisi, kadrosu kısıtlı, sadece savunmada bekleyen ve defansda da organize olamamış bir takım karşısında 1’inci dakikada 1-0 öne geçip de maçı kaybediyorsa Beşiktaş’ın oyunu ve teknik direktörü en sert ve acımasız şekilde sorgulanmalıdır. (HÜRRİYET)

BONKÖR KARTAL - Bilal Meşe | Beşiktaş’ın lig maçlarını Gelibolu’da olmam sebebiyle evde eşimle birlikte izliyorum. Kendisi bazen çok güzel yorumlar yapıyor, farklı pencereden bakıyor. Bu kez hadi bir değişiklik olsun dedim ve ortamı değiştirdim. Gelibolu’daki Beşiktaş’lı dostların yanına gittim. Hakan, İbrahim, İsmail, Ahmet ve dernek başkanının eşi Aslı, hepsi de Beşiktaş sevdalısı... Onların konuşmalarına kulak verdim, acaba Kartal’ın oyununa nasıl yaklaşıyorlar, merak ettim. Fanatik olduklarını biliyorum, ancak ilk yarı süresince oldukça sessizdiler, şaşırdım! Sanırım Beşiktaş’ın Hatayspor’u rahatlıkla yeneceklerini düşünüyorlardı. Nitekim, henüz kronometre 31. saniyeyi gösterdiği anda Weghorst’un klas vuruşuyla birlikte attığı golle ayağa kalktılar, o sessizlik bir anda ortadan kalktı. Tabi ki bu golde asisti yapan Muleka kadar, Salih Uçan’ın katkısını unutursak ayıp ederiz. (MİLLİYET)

Güncellenme Tarihi : 25.10.2022 12:07

İLGİLİ HABERLER