Spor
  • 26.11.2023 21:00

Beşiktaş Samsunspor'u deplasmanda yendi

Süper Lig'in 13. hafta mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Samsunspor'u 2-1'lik skorla mağlup ederek kritik bir 3 puanın sahibi oldu.

Milli aranın sona ermesiyle birlikte Süper Lig'de heyecan kaldığı yerden devam ediyor.

Ligin 13. hafta maçında Markus Gisdol yönetimindeki Samsunspor ile Rıza Çalımbay'ın ekibi Beşiktaş, hakem Abdulkadir Bitigen'in düdük çaldığı maçta Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Müsabaka siyah-beyazlı takımın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş, Cenk'le öne geçti

Maçın 14. dakikasında siyah-beyazlılar penaltı kazandı. 17. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamayan Cenk Tosun kaleciden dönen topu ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Mouandilmadji, şık bir gol kaydetti

Ev sahibi ekip bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştırdı ve aradığı golü 25. dakikada Marius Mouandilmadji'nin harika golüyle buldu. İlk yarı bu golle 1-1 sona erdi.

Galibiyet golü Colley'den geldi

İki takımın da birçok pozisyonu değerlendiremediği mücadelenin 2. yarısında Beşiktaş 83. dakikada Omar Colley'nin golüyle öne geçti. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadeleyi siyah-beyazlılar 2-1 kazandı.

Siyah-beyazlılar, bu galibiyetle Rıza Çalımbay yönetiminde 2'de 2 yaptı.

Aboubakar, 1 ay sonra döndü

Samsunspor'da teknik direktör Markus Gisdol, Pendikspor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart nedeniyle bu maçta takımının başında yer alamadı.

Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle son olarak Bodo/Glimt deplasmanında forma giyen Vincent Aboubakar 1 aylık aranın ardından formasına kavuştu. Kamerunlu golcü mücadelenin 2. yarısında görev aldı.

Beşiktaş 25 puana yükseldi

Siyah-beyazlılar bu sonuçla puanını 25'e yükseltti. Kırmızı-beyazlılar ise 8 puanda kaldı.

Rıza Çalımbay'ın öğrencileri perşembe günü Konferans Ligi'nde Club Brugge'ü konuk edecek. Ardından pazar günü Ankaragücü deplasmanına çıkacak. Markus Gisdol'un ekibi ise Adana Demirspor'a konuk olacak.

Güncellenme Tarihi : 26.11.2023 18:50

İLGİLİ HABERLER