'BEŞİKTAŞ'I 10 KİŞİYLE EZDİK!..'
ŞEVKET ATALAY - KUBİLAY ÖZBİNGÖL - AHMET ÖZTÜRK
KAYSERİ (İHA) - Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında, deplasmanda Kayserispor'a 1-0 mağlup olmasına rağmen ilk maçı 2-0 kazandığı için kupada yarı finale yükseldi.
Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, çok iyi oynamalarına karşın turu geçecek sonucu yakalayamadıklarını söyleyerek, "İlk karşılaşmada almış olduğumuz 2-0'lık mağlubiyet neticesinde, gol yemeden 3 farklı galip gelmemiz gereken maçtı. Ama dolayısıyla bu tür maçları buralarda oynamak çok zor. Çünkü rakibiniz Beşiktaş. Gol yemeden 3 tane gol atacaksınız. Ama bir süre çok iyi gidiyorduk. İlk yarıyı 1 gol atıp, gol yemeden bitirseydik, ikinci yarı Beşiktaş'ın tehlike anlamında bize direnemeyeceğini biliyorduk. İlk yarı 1-0 bitseydi, ilerleyen dakikalarda golleri bulabileceğimizi düşünüyorduk. Nitekim ikinci yarı böyle oldu. 11 kişiyle devam edebileceğimiz maçı, kırmızı kart sonrası 10 kişiyle devam etmek zorunda kaldık ve Beşiktaş'ı 10 kişiyle tehlike anlamında ezdik. Maçın son yarım saatine baktığımız zaman 10 kişiyle mücadele eden Kayserispor'un Beşiktaş'a karşı çok büyük bir üstünlük kurduğunu ve golden sonra birçok goller de kaçırdığını gördük. Şimdi şunu söylemek istiyorum. Çok samimiyim. Kayseri'nin, bütün taraftarın, tüm Türkiye'nin Kayserispor ile gurur duyması gerekir. Gerçekten bugün ortaya koyduğumuz futbol ve mücadele gerçekten çok üst derecedeydi. Bu nedenle ben bütün futbolcu kardeşlerimi alınlarından öpüyorum. Çok üst derecede oynadılar. Ben Beşiktaş'ı çok seviyorum. Çok saygı duyuyorum. Her zaman gönlümdeydi. Ama bugün kalemize bir kez bile gelemediler. Ben şunu söylüyorum. Bizim çocuklarımıza bugün yazık oldu. Hepiniz seyrettiniz, ilk maçta 7-8 posizyonu değerlendiremedik. Ama şu bir gerçek ki, bu ülkede bir Kayserispor gerçeği var. Herkes bunu kabul etsin. Türk futboluna renk katan bir Kayserispor var. Ben takımım ile gurur duyuyorum. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Turu geçtiler, yarı finale çıktılar. İnşallah kupayı da alırlar. Bundan sonraki mücadelemiz tek kulvarda, ligde devam edecek. Kupada amacımıza ulaşamadık, ama ligde amacımıza ulaşırız. Eğer bu şekilde çocuklarımız mücadeleye devam ederse, ligdeki amacımıza ulaşacağız. Bunun kaçışı yok" dedi.
Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Guy Stephan ise, turu geçmelerinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, "Bugünkü maçı iyi idare edebildik diyebiliriz. Rakibimiz iyi pozisyonlar buldu. Ama biz yapmak istediğimizi yaptık. Hücuma çıkabileceğimiz birçok imkan da oldu. Golden sonra da tabii ki biraz rahatsız olduk. Biraz sinirli davranışlarda bulunduk. Ama biliyorsunuz ki, hedef bu tür kupa maçlarında bir üst tura çıkabilmek. İlk maçı 2-0 kazandığımız için bugün buraya biz gol atmak için geldik. Ama atamadık. Yenildik, ama 2 maçın ortalamasını toplayıp baktığımızda turu atlayan biz olduk. Onun için sevinçliyiz" diye konuştu
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:46