Spor
  • 4.6.2023 11:48

Beşiktaş'tan müthiş seri! İkincilik hesapları...

Son dönemde durdurulamayan Beşiktaş, Kasımpaşa galibiyetiyle birlikte yenilmezlik serisini 14 maça çıkardı. Kara Kartal, 7 yıl sonra deplasmanda da üst üste 4. kez kazanırken, şimdi ligde ikincilik için derbiden çıkacak sonucu beklemeye başladı.

Kara Kartal, oynadığı son 13 müsabakada yenilgi yüzü görmemişti. Siyah-Beyazlılar, bu periyot içerisinde Ankaragücü, Başakşehir, İstanbulspor, Fenerbahçe, Giresunspor, Hatayspor (Hükmen), Ümraniyespor, Galatasaray, Antalyaspor, Gaziantepspor (Hükmen) ve Adana Demirspor karşısında sahadan 3 puan ile ayrılırken, Trabzonspor ve Antalyaspor ile de berabere kaldı. Son olarak da dün akşam Kasımpaşa mücadelesinde sahasından zaferle ayrılan Beşiktaş, söz konusu seriyi 14 maça yükseltti. Bu arada Kara Kartal, bu seriyi son olarak 2016-2017 sezonunda yine Şenol Güneş döneminde yakalamıştı. 4 maçtır da deplasmanda kazanan Beşiktaş, 2015-2016'dan sonra bu başarıyı tekrarladı.

İhtimal hesapları...

O dönem de takımın başında Şenol Güneş vardı! Ayrıca 7 maçtır kazanan Siyah-Beyazlılar, Slaven Bilic yönetiminde geçen 2014-2015 sezonundan sonra ilk kez böyle bir seri yakaladı ve ligde de ikincilik iddiasını bir hayli artırdı. Maç fazlasıyla Fenerbahçe ile eşit puanlara sahip olan Kara Kartal, yarın Kanarya'nın derbide kaybetmesini bekleyecek. Eğer bu ihtimal gerçekleşir ve Beşiktaş son hafta Konyaspor'u yenerse ligi ikinci sırada tamamlayacak.

Cenk Tosun'dan yarım dalya

Kara Kartal'ın bu sezonki en önemli hücum silahlarından biri olan Cenk Tosun, 2 maçlık gol atma serisini Kasımpaşa karşısında 3'eçıkardı. 30. dakikada fileleri havalandıran milli futbolcu, 49'da ise Vincent Aboubakar'a asist yaptı. 31 yaşındaki forvet, Şenol Güneş yönetiminde çıktığı 99 lig maçında ise 50. kez rakip fileleri havalandırmanın sevincini yaşadı. Lig kariyerinde de 239. maçında 98. golünü kaydeden Cenk'in, 100'ler kulübüne girmesine ise 2 maç kaldı!

Atiba'dan anlamlı gol

Uzatma dakikalarında oyuna dahil olan Atiba Hutchinson, son dakikada kazanılan penaltı vuruşun topun başına geçti. 40 yaşındaki tecrübeli orta saha, 90+12'de fileleri havalandırdı. 2013'ten beri Siyah-Beyazlı formayı giyen ve takımdan ayrılması beklenen Kanadalı, maç sonunda taraftarlar ile duygusal anlar yaşadı.

Aboubakar atmaya devam ediyor

Siyah-Beyazlılar'ın yıldız golcüsü Vincent Aboubakar atmaya devam ediyor... Kamerunlu santrfor, Kasımpaşa maçını 1 gol ve1 asist ile tamamladı, 3 puanın mimarlarından biri oldu. 30 yaşındaki deneyimli forvet, son 11 maçta 13 gole ulaştı. Bu arada Beşiktaş, Aboubakar'ın bu sezon ligde gol attığı 10 maçın tamamını kazandı.

Gedson yine durdurulamıyor

Adana Demirspor mücadelesinde bu sezonki ilk golünü atan Portekizli orta saha oyuncusu, Kasımpaşa karşısında kaldığı yerden devam etti. 24 yaşındaki oyuncu, 20. dakikada attığı golle maçın kilidini açan isim oldu. Sahada kaldığı süre içerisinde üst düzey bir futbol ortaya koyan Gedson, galibiyetin mimarlarından oldu.

Güncellenme Tarihi : 4.6.2023 11:50

İLGİLİ HABERLER