KAYNAK : Haber Vitrini
WASHINGTON- New York Times Gazetesi, Filistin lideri Yaser Arafat hakkında Beyaz Saray yetkililerinin görüş ayrılığı içinde olduklarını bildirdi.
Gazete, Savunma Bakanı Donald Rumsfeld ve Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin, Filistin yönetiminin başına Arafat'ın yerine yeni bir lider geçmesinden yana olduklarını fakat Dışişleri Bakanı Colin Powell ve CIA Başkanı George Tenet'in ise Arafat'ın alternatifi olmadığı düşüncesinde olduğunu kaydetti.
Bush'un da ılımlı bir Arap lider yerine Arafat'la çalışmak eğiliminde olduğunu fakat Filistin liderinin Batı'nın beklentilerine tam olarak cevap vermesini şart koştuğu ifade edildi.
Gazete, bu konuda Beyaz Saray yöneticileri arasında yapılan uzun tartışmalara rağmen Arafat'la mı Arafat'sız mı bir Filistin istendiği konusunda kesin bir karara varılamadığını belirtti.
Öte yandan Fransa'ya gitmek üzere Rusya'dan ayrılmadan bir açıklama yapan Bush, Arafat'ın Filistin halkına zarar verdiğini açıkladı. Bush, Arafat'ı eski ABD Devlet Başkanı Bill Clinton'la 1990 Camp David anlaşmasıyla yakaladığı barış şansını iyi kullanamamakla suçladı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 16:58