SAN ANTONIO/PARİS - ABD yönetimi, dünyadaki ekonomik durumu yakından izlediğini bildirdi.
Beyaz Saray sözcüsü Scott Stanzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Biz, ekonomik durumu sadece bu ülkede değil, bütün dünyada yakından izliyoruz'' dedi.
Stanzel, ABD Hazinesi, ABD Merkez Bankası (Fed) ve diğer ilgili kurumların, piyasalarda güveni ve istikrarı sağlamak adına deniz aşırı ülkelerdeki muadilleriyle düzenli olarak temasta olduğunu da söyledi.
Bu arada AB üyesi 27 ülkenin liderleri, ''finansal sistemde istikrarı sağlamak için gerekli bütün önlemleri alacakları'' sözü verdi.
AB dönem başkanı Fransa'nın yaptığı açıklamada, önlemlerin, merkez bankalarının likidite sağlamasını, bankalar için gerekli önlemlerin alınmasını ve bankaların mevduat garantilerini güçlendirmeyi kapsadığı belirtildi.
AB üyeleri arasında yakın işbirliğinin gerekliliğinin vurgulandığı açıklamada, ''AB liderleri mevduatların yanı sıra sistemi korumak için gerekli önlemleri almaya devam edecek'' denildi.
BEYAZ SARAY: DÜNYADAKİ EKONOMİK DURUMU YAKINDAN İZLİYORUZ

Hızlı Özet
“ABD yönetimi, dünyadaki ekonomik durumu yakindan izledigini bildirdi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DDK Başkanı Tanrıkulu, Borsa İstanbul’daki görevinden ayrıldı
Sermaye piyasalarındaki yatırım fonlarına yönelik soruşturma ve denetim süreci sürerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirmesinin ardından DDK Başkanı Salih Tanrıkulu, Borsa İstanbul’daki görevinden ayrıldı.
Türkiye'nin etçi gebe düve politikasının uygun fiyatlı et tüketimine katkı sağlaması bekleniyor
Terörün geçmişte hayvancılığı da olumsuz etkilediğini aktaran Tunç, "Bugün hayvancılıkta bu kadar ithalat yapmamızın en büyük sebeplerinden birinin terör olduğunu düşünüyorum. Çünkü yaylaları doğru kullanmadığımız için hayvanlar besihanelere çekildi." diye konuştu.

SPK : Etkin pişmanlık için son 15 gün
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Tera Finansal Yatırımlar Holding AŞ (TRHOL) ile ilgili işlemler nedeniyle 37 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Günde 1 milyon varil petrol.. Akaryakıtta 250 Milyar TL'lik Vergi Jesti: Zamlar Nasıl Sübvanse Edildi?
"Türkiye Petrolleri, inşallah günde 1 milyon varil petrol ve doğal gaz üretecek bir şirket olacak. Bu rakam bugün yurt içi ve yurt dışında 350 bin varil seviyelerinde. 2028'de 550-600 bin varile, ardından da 1 milyon varil hedefine ulaşacağız. Türkiye, yurt dışı operasyonları ve yerli üretimiyle enerjide tamamen kendi kendine yeten bir ülke haline gelecek."