Dünya
  • 19.5.2004 20:59

BEYAZ SARAY İSRAİL'DEN AÇIKLAMA İSTEDİ

WASHINGTON - ABD yönetimi, çok sayıda Filistinlinin ölümüne neden olan İsrail'in protesto yürüyüşüne ateş açmasından ''derin endişe'' duyduğunu belirterek, İsrail'den açıklama istedi.
     Beyaz Saray sözcüsü Scott McClellan, İsrail'in açtığı ateş sonucu Filistinlilerin ölümü ve yaralanmasıyla Gazze'den gelen haberlerin kendilerini çok endişelendirdiğini söyledi.
     McClellan, İsrail hükümetine bugün neler olduğunu sorduklarını belirterek, bu olayı yakınen izlemeye devam edeceklerini kaydetti.
     Bu arada, İsrail ordusu, Filistinli göstericilere ateş açılmasıyla ilgili olarak, Gazze Şeridi'nde ilerleyen kalabalığı durdurmak için bir helikopterin füze attığını, makineli tüfek ateşi açıldığını ve 4 tank topu ateşlendiğini bildirdi.
     İsrail ordu sözcüsü Tuğgeneral Ruth Yanon, protesto yürüyüşü yapan kalabalığı durdurmak için uyarı ateşi açtıklarını, göstericiler arasında silahlı kişilerin bulunduğunu belirtti.
     Yanon, göstericilere doğru değil terkedilmiş bir binanın duvarına doğru makinalı tüfek ve 4 tank ateşi açtıklarını kaydetti. Yanon, bu 4 tank ateşi sonucu kayıplar olabileceği kanaatinde olduklarını sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:14

İLGİLİ HABERLER