Dünya
  • 31.5.2016 00:00

Beyaz Saray'da 'şüpheli paket' alarmı

ABD Başkanı Barack Obama'nın ikametgahı olan Beyaz Saray'ın kuzey bölgesi, şüpheli bir paket sebebiyle kısa süre için kapatıldı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, ABD Gizli Servisi, Beyaz Saray'ın kuzey bölgesinde güvenlik gerekçesiyle giriş çıkışları durdurdu.

Haberlerde, şüpheli bir paketin Beyaz Saray'ın kuzey bölgesinde bulunan demir parmaklıklardan içeriye atıldığı ve bu nedenle bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Patlayıcı madde uzmanlarının bölgeye gelerek araştırma yaptığı kaydedildi.

Reuters haber ajansında yer alan habere göre, Başkan Obama, "Anma Günü" sebebiyle olayın yaşandığı anda Beyaz Saray'daydı ve içerideki gazetecilerin de dışarıya çıkmasına izin verilmedi.

Beyaz Saray'ın güvenlik zaafiyeti ise ABD'de tartışılmaya devam ediliyor.

Geçen yıl Obama ailesinin "Şükran Günü" sebebiyle içeride olduğu bir anda Amerikan bayrağını omuzlarına sararak Beyaz Saray'ın demir parmaklarını aşan kişi, yaklaşık 20 metre ilerledikten sonra görevlilerce yakalanmıştı.

İki sene önce yaşanan olayda ise Beyaz Saray'ın önündeki demir parmaklıklardan atlayan ve 64 metre uzunluğundaki bahçeden koşarak geçen 42 yaşındaki Irak gazisi Omar Gonzalez, elindeki bıçağıyla Obama'nın konutuna kadar gitmişti. Skandalın ardından eleştirilerin hedefi haline gelen Gizli Servis Direktörü Julia Pierson, istifa etmişti.

Güncellenme Tarihi : 30.5.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER