Gündem
  • 29.8.2011 15:18

'BEYNİME ÇİP YERLEŞTİRDİLER SÜREKLİ İZLİYORLAR.YARDIM EDİN'

Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasının ardından, Köşk'ten herhangi bir konuda yardım istemek için başvuran vatandaşların sayısında büyük artış yaşandı.

Halkla ilişkiler birimine bugüne kadar toplam 365 bin başvuru geldi. “Beynime çip takıldı, beni sürekli izliyorlar, yardım edin” diyen de var, “Kız istiyoruz vermiyorlar. Siz isteyin kesin verirler” diyen de.

Gül’ün talimatıyla vatandaşlarla daha yakın temas kurmak için halkla ilişkiler birimi yenilendi. Kemal İlter başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı’nda 25 personel görev yapıyor.

Başkanlık, mektup, e-posta ve telefonla yapılan başvuruları inceliyor, Köşk’ün internet sitesini sürekli güncelliyor.

2011 yılında Köşk’e başvurular rekor kırdı. İlk 7 ayda toplam 148 bin kişi başvuruda bulundu. Bu başvurulardan dikkate değer görülen yaklaşık yüzde 80’lik bölümünde başvuru sahibine bilgi verildi ve işlem yapıldı.

Başvurularda ilk sırayı maddi yardım konuları aldı. Bu konuda yaklaşık 40 bin başvuru yapıldı. Adalet, ceza affı ve çeşitli davalarla ilgili de 30 bin kişi yardım istedi. Başvurulardan önemli bir bölümü elektronik posta ve mektupla yanıtlanırken, 3 bin 500 yurttaşa da telefon edildi.

‘Kız istiyorum, vermiyorlar’

Kurumsal İletişim Başkanlığı personeli, zaman zaman ilginç başvurularla da karşılaşıyor. e-posta gönderen bir çocuk, ailesinin durumunun iyi olmadığını belirterek, uzaktan kumandalı oyuncak istedi.

Çocuk arandığında ise “Maddi durumumuz iyi, arabaya ihtiyacım yok. Ben sadece yazdığım e-mailime bir cevap yazılıp yazılmayacağını, aranıp aranmayacağımı merak ettim. Teşekkür ederim” dedi. Köşk’e gelen bazı ilginç başvuru örnekleri şöyle:

* Beynime çip yerleştirdiler ve sürekli izliyorlar. Yardım edin.

* Bizim için kız ister misiniz? Siz isterseniz kesin verirler.

* ‘Var mısın Yok musun’ yarışmasına katılmak istiyorum.

* Kim 500 Milyar İster’de soruyu yanlış cevaplandırdığım gerekçesiyle haksız yere elendim. Yardım edin.

* Eşimle aramız bozuk. Rüyamda sizi gördüm, lütfen aramızı yapın.

* 5 bin lira size dokunmaz. Bana borç verin, 200 TL taksitle geri öderim.

 

İHLASSONDAKİKA

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:28

İLGİLİ HABERLER