Asayiş
  • 7.6.2023 13:45

Beyzbol sopasıyla öldürmüş, sahile götürüp yakmış

İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilinde 1 ay önce yarısı yanmış şekilde bulunan cesedin sırrı ortaya çıktı. Cesedin bisikletliler derneği üyesi Halil Özdemir’e ait olduğu öğrenilirken Cinayet Büro Ekiplerince yapılan çalışmada ise şüphelinin Özdemir ile sosyal medya üzerinden tanıştığı iddia Etiyopyalı kadın M.E.H. çıktı. Gözaltına alınan kadının bulunduğu yerde Özdemir’e ait kask kamera ele geçirildi. Üzerime yürüdü beyzbol sopasıyla öldürdüm ardından çekçek arabasına koyup sahilde yaktım diyerek korkun cinayeti itiraf eden kadın tutuklandı.

İstanbul Eyüpsultan'da polise giden Halil Özdemir'in kardeşi ağabeyinin 9 Mayıs günü ortadan kaybolduğunu Eyüpsultan'daki evinden bisikletine binerek ayrıldığını, daha sonra haber alamadıklarını söyledi. Polis Özdemir'i ararken, 11 Mayıs'ta Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme Mahallesi'nde yakılarak öldürülmüş bir kişinin cesedi bulundu.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cesedin Halil Özdemir'e ait olduğunu belirledi. Yapılan araştırmada, Özdemir'in sert bir cisimle başına vurularak öldürüldüğü ve sonra da cesedinin yakıldığı belirlendi. Özdemir'in bisikleti ise bulunamadı. Cinayet Büro uzmanları, önce Halil Özdemir'in gasp edilmiş olabileceğini değerlendirdi. Yapılan araştırmada, Özdemir'in Fatih'te bir kadınla buluşmak için evinden ayrıldığı anlaşıldı.

ŞÜPHELİ YAKALANDI

Çalışmalarda, Özdemir'in buluştuğu kadının Etiyopya uyruklu M.E.H. olduğu belirlendi. Polis, günlerce yapılan çalışmayla cinayetin bir numaralı şüphelisi olan kadının izini buldu. M.E.H. 25 Mayıs'ta yakalandı. Evde yapılan aramada, Özdemir'e ait bisiklet kaskı ve kask kamerası bulundu.

Güncellenme Tarihi : 7.6.2023 13:47

İLGİLİ HABERLER