Gündem
  • 2.3.2024 01:12

Biden acil ateşkes çağrısı yaptı

Biden, İsrail-Hamas rehine anlaşmasının bir parçası olarak "derhal ateşkes" çağrısında bulundu..

Başkan Joe Biden Cuma günü rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik anlaşmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini söyledi ve İsrail ile Hamas arasında Gazze'de "derhal ateşkes" çağrısında bulundu.

Biden görüşmede, "İsrail ile Hamas arasında, rehinelerin geri gönderilmesi konusunda bir anlaşmaya varmaya, Gazze'de en az önümüzdeki altı hafta boyunca derhal ateşkes sağlamaya ve Gazze Şeridi'ne yardımın artmasına izin vermeye çalışıyoruz" dedi. Oval Ofis'te İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile birlikte.

Başkan, ABD'nin Gazze'deki insanlara daha fazla yardım ulaştırılabilmesi için daha fazla kamyon ve rota eklenmesi konusunda "ısrar edeceğini" de sözlerine ekledi. 

Biden, "İsrail'in, mazeret olmaksızın, giderek daha fazla insana ihtiyaç duydukları yardımı ulaştırmak için daha fazla kamyon ve daha fazla yol açması konusunda ısrar edeceğiz" dedi. 

Biden, ABD'nin Gazze'ye havadan insani yardım göndereceğini duyurdu

ABD Başkanı Joe Biden Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Gazze'ye havadan insani yardım ve malzeme göndereceğini duyurdu. ABD'li bir yetkili daha önce yaptığı açıklamada, ABD ordusunun önümüzdeki günlerde Filistinlilere yönelik bu hava saldırılarını gerçekleştirmek için çalıştığını söyledi.

Oval Ofis'te konuşan Biden, ABD'nin 7 Ekim Hamas terör saldırılarından bu yana İsrail tarafından ağır bombardıman altında kalan Gazze'ye ek yardım sağlamak için "her yolu deneyeceğini" söyledi.

Biden, yardımın Gazze'ye yeterince hızlı akmadığını ve bölgeye ek yardım sağlanmasını sağlayacak acil bir ateşkes anlaşmasına aracılık etmek için çalıştığını söyledi.

Bazı arka planlar: ABD'li yetkililer İsrail'e yardımın Gazze'ye girebilmesi için ek geçişler açması çağrısında bulunuyor ve aynı zamanda bölgeye hava yoluyla yardım gönderilmesi ihtimalini araştırıyorlar. ABD'li bir yetkilinin CNN'e verdiği bilgiye göre, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Yöneticisi Samantha Power Çarşamba günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir araya geldi.

 

Güncellenme Tarihi : 2.3.2024 01:18

İLGİLİ HABERLER