Gündem
  • 6.6.2024 10:00

Biden : Hüküm giymiş bir suçlu olan Trump'ın başkan olması Amerika için tehdittir

Biden'dan Trump'a sert saldırı: Hüküm giymiş bir suçlu, başkanlık seçimini kazanması halinde ABD için tehdit oluşturuyor.
4 Haziran 2024 Salı günü ABD Başkanı Joe Biden, selefi ve potansiyel başkan adayı Donald Trump'a sert bir saldırı başlattı ve onu "bir dönem daha kazanırsa ABD için daha büyük bir tehdit oluşturan hükümlü bir suçlu" olarak tanımladı.

Bu, Greenwich, Connecticut'ta bir bağış toplama kampanyası sırasında geldi ve Biden şunları söyledi: "Amerikan tarihinde ilk kez, eski bir başkan, hüküm giymiş bir suçlu şimdi başkanlığı arıyor."

Bu, Trump'ın, 2016 seçimlerinin sonuçlarını yasadışı bir şekilde etkilemek amacıyla porno oyuncusu Stormy Daniels'ın sessizliğini satın almak için ödediği parayı gizlemek amacıyla belgede sahtecilik yapmakla ilgili 34 suç duyurusundan mahkumiyetinin arka planına denk geliyor.

Biden, Trump'ın davranışının tehlikesi konusunda uyardı

Biden, "Trump'ın davranışının ciddiyeti ve yargı sisteminin güvenilirliğini baltalama girişimleri" konusunda uyardı.

Biden, "Trump'ın yargı ve seçim sistemlerine yönelik saldırısının Amerikan demokrasisinin temelleri açısından daha az tehlikeli olmadığını" sözlerine ekleyerek, eski Amerikan başkanının karşı karşıya olduğu davanın federal değil, eyalet düzeyinde bir dava olduğunu vurguladı. içindeki jüri hukuka uygun olarak seçilerek beş hafta sürdü ve oybirliğiyle karara bağlandı.

Trump ise bu kararları siyasi olarak değerlendirerek reddetti ve kendisine yöneltilen suçlamaların Biden'ın destekçilerini etkileme girişimi olduğunu belirtti.

Buna karşılık Biden, Trump danışmanı Jason Miller tarafından Biden'ın dikkati oğlunun davasından uzaklaştırma girişimini vurgulamak için istismar edilen, oğlu Hunter'ın dahil olduğu federal ceza davasıyla ilgili konuşması sırasında yorum yapmadı.

Biden, yaptığı açıklamalarda, Trump'ın kaybetmesi halinde aşırı senaryolar çizmeye çalıştığını da belirterek, "Bu nasıl bir adam?!" sorusunu yönelterek, "Trump'ın yeniden başkanlığı devralması durumunda temsil ettiği tehdit" ifadelerine yer verdi. geçmişte olduğundan daha büyük olacak.”

Başkanın yorumları, kendisinin ve kampanyasının Trump'ın mahkumiyetini seçmenlere Trump'ın görev için yeterli olmadığını kanıtlamak için nasıl kullanabileceğine dair bir fikir veriyor; Reuters'e göre bu yıl başkanlık yarışının belirlenmesine yardımcı olabilecek bir konu.

Trump'ın kampanya sözcüsü Fox News'te, Biden kampanyasının Trump'ı hüküm giymiş bir suçlu olarak adlandırmasının "utanç verici" olduğunu söyledi.

Trump'ın mahkumiyetinden bu yana karara ve yasal prosedürlere itiraz etmesi ve temyize başvurma niyetinde olması dikkat çekiyor. Evde veya hapishanede kalmayı kabul edeceğini ancak kamuoyunun bunu kabul etmesinin zor olacağını söyledi.

Reuters/Ipsos'un geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği son ankete göre Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 10'u, Trump'ın mahkûm edilmesinin ardından Trump'a oy verme olasılıklarının daha düşük olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 6.6.2024 10:32

İLGİLİ HABERLER