
Biden kritik eyaleti kazandı
Joe Biden Wisconsin eyaletinde kazandı, eyaletin 10 delegesi Biden’ın hanesine yazıldı. ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanya ekibi ise Wisconsin eyaletinde oyların yeniden sayılmasını talep edeceklerini açıkladı. Bu gelişmelerin ardından Trump'ın seçim ekibinin Michigan'dan sona Pensilvanya'da da oy sayım işlemlerinin durdurulması için dava açacağı açıklandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın kampanya menajeri Bill Stepien, yaptığı yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının belirlenmesinde kritik önemde olan Wisconsin eyaletinin bazı bölgelerindeki oyların geçerliliğinden şüpheli olduklarını savundu.
Stepien, "Wisconsin'deki oyların yeniden sayılmasını talep edeceğiz." ifadesini kullandı.
ABD'de başkanlık yarışında kritik önemdeki Wisconsin eyaletini Biden kazandı
ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde kritik önemdeki Wisconsin eyaletini, Demokrat aday Joe Biden kazandı.
Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının yayımladığı resmi olmayan sonuçlara göre Biden, Wisconsin eyaletinde Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ı geride bıraktı.
Bu sonuçla Biden, Wisconsin'dan 10 delegeyi hanesine yazdırmış oldu.
ABD'de başkanlık seçimlerinde 538 delegenin yarıdan bir fazlası olan 270 delegeye ulaşan isim başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazanıyor.
Güncellenme Tarihi : 5.11.2020 00:23