Dünya
  • 28.4.2021 01:24

Bir ısırıkla burnunu, dudaklarını ve bacaklarını kaybetti

Burnunu, dudaklarını, bacaklarını ve kollarını kaybetti, 70'e yakın ameliyat oldu. Dünyanın yakından tanıdığı bir çocuk annesi 37 yaşındaki kadının yeni hayatında bir dönüm noktası gerçekleşti

Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal kentinde yaşayan Shaninlea Visser, dört yıl önce bir firavun faresi tarafından ısırıldığında hayatının cehenneme döneceğinden habersizdi.

37 yaşındaki Güney Afrikalı anne, eski patronunun evindeyken el baş parmağıyla işaret parmağı arasında kalan bölgeden ısırıldığında, tarih Ocak 2017'ydi.

Shaninlea Visser ilk önce bu küçük ısırığı önemsemedi. Ancak olaydan iki gün geçtiğinde yere yığıldı ve hemen hastaneye götürüldü.

Isırık nedeniyle kan zehirlenmesi yaşayan kadının hayati organları hızlı bir şekilde iflas etmeye başladı ve onu septik şoka soktu.

Yaşadıklarını, "Ellerim alev almış gibi hissediyordum ve dayanılmaz bir acı içerisindeydim Eski patronum beni hastaneye yetiştirdi" sözleriyle anlatıyor.

Günlerce komada kalan kadının ailesine ve genç kızı Kiara'ya, Shaninlea Visser'in hayatta kalma şansının çok zayıf olduğu söylendi.

37 yaşındaki Shaninlea Visser'in hayatını kurtarmak için elinden geleni yapan doktorlar, kadını 11 gün boyunca suni komaya soktu.

Güney Afrikalı doktorlar kadının burnunu, dudaklarını, diz altından iki bacağını ve her iki kolunu da dirseğin altından kesmek zorunda kaldı.

Shaninlea Visser, çenesini ve dudaklarını yeniden inşa etmek için operasyonlar geçirdi. "Dudaklarım uyluğumdan derinin altına bir doku geliştirici yerleştirilerek yeniden inşa edildi."

Yaklaşık 70 ameliyatın ardından ortaya çıkan yeni yüzünü Instagram hesabından paylaşan kadın, yeni bir televizyon programına başladı.

The Shan Show isimli programda kadının yaşadığı acı dolu serüven yer alırken, ayrıca Shaninlea Visser ilk bölümde uyuşturucu bağımlılığından kurtulan Costa Carastavrakis'le röportaj yapıyor.

Sepsis de denilen kan zehirlenmesi, vücudun bir enfeksiyonla savaşmaya çalıştığında aşırı tepki vermesi ve vücudun organlarına saldırmasıyla ortaya çıkıyor.

Shaninlea Visser'ı ısıran firavun fareleri Afrika kıtasında birçok ülkede yaşıyor ve aslandan yılana birçok hayvanla kavga etmesiyle ünlü. İnatçılığıyla bilinen firavun fareleri, antik Mısır'da kutsal kabul ediliyordu.

 

Güncellenme Tarihi : 28.4.2021 01:29

İLGİLİ HABERLER