Gündem
  • 30.4.2007 12:19

BİR İSTİFA DA ANAP'TAN...

Kayseri'nin Ebiç beldesinin Anavatan Partili Belediye Başkanı Ahmet Orhan, partisinin cumhurbaşkanlığı seçimindeki tutumu nedeniyle istifa etti.

Partisinin, cumhurbaşkanı adayı Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e karşı tutumunu yanlış bulduğunu belirten Orhan, "Sayın Gül'e yapılanlar benim onurumu zedeledi. Bundan sonra milletvekilliği tavsiye etseler de ANAVATAN'a dönmem" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde gerçekleştirilen ilk tur oylamasına katılmayarak demokratik sürecin işleyişini zorlaştıran Doğruyol ve Anavatan Partisi'nden kopmalar devam ediyor. Son olarak Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Ebiç belde Belediye Başkanı Ahmet Orhan, cumhurbaşkanlığı seçimindeki tutumunu antidemokratik bulduğu partisinden istifa etti.

Orhan, istifasının ardından CİHAN'a yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin hükümlerin anayasada belirtildiğini ifade ederek bunun dışındaki her türlü uygulamanın demokrasiye aykırı bulduğunu söyledi. Köşke aday olan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün seçimle göreve geldiğini ve milletin iradesiyle cumhurbaşkanlığı yolunda ilerlediğini ifade eden Orhan, ANAVATAN ve DYP'nin meclise girmeyerek süreci zora soktuğunu ve Türkiye'yi darbe günlerine döndürdüğünü dile getirdi.

Abdullah Gül'e yapılanları hemşerisi olarak hazmedemediğini belirten Belediye Başkanı, "Sayın Gül, Türkiye ve uluslararası siyaset camiasında saygı duyulan güvenilen bir insan. Onun demokratik şekilde cumhurbaşkanı adayı olması ve o makama çıkması çok normal. Bu süreci zora sokmak ise demokrasi dışıdır. Zaten cumhurbaşkanının nasıl seçileceği anayasada belirtilmiştir. Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Ahmet Necdet Sezer ne şekilde seçilmişse Gül'ün de o şekilde seçilmesi gerekir. Onun köşke yükselmesini antidemokratik şekilde engellenmesini bir hemşerisi ve siyasetçi olarak hazmedemedim. Gücüme gitti, onurum zedelendi. Bu antidemokratik girişim içinde partiminde olması nedeniyle partimle yollarımı ayırmayı kararlaştırdım. Benim tepkim kişisel değil, bana oy vererek başkan yapan insanların da tepkisidir." diye konuştu.

Türkiye'yi bugünlere getiren partisine geri dönmesinin artık kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayan Orhan, "Halkın oylarıyla seçilen insanlara 'Bu kadroya bu memleket teslim edilemez' diyen genel başkanı bulunan bir partide bundan sonra bulunmak istemiyorum. Anavatan Partisi bana bundan sonra milletvekilliği verse dönmem" şeklinde konuştu.

Öte yandan, son yerel seçimlerde DYP'nin Kocasinan ilçesi belediye başkanı adayı Kenan Mutlu da partisinden istifa etti. Mutlu yaptığı açıklamada, DYP'nin köşk seçimindeki tavrını mantığa aykırı bulduğunu belirterek, istifasını verdiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER