Medya
  • 3.10.2008 02:23

BİRAND NEYİN HAYALİNİ KURUYOR?..

Mehmet Ali Birand, NTV’nin bayram özel yayınında ekrana gelen ’Yüz Yüze’ programı için spor spikeri Burcu Esmersoy’u evinde ağırladı.
İşindeki çok stresli anlarda bile sakin durabildiğini anlatan Birand, "Zaman zaman çok itiş kakış oluyor. O zaman ben niye bu işi yapıyorum diyorum. Ama sonra reytingler düşüyor veya çıkıyor. Düştüğü zaman mutlaka bunu çıkartmak gerekir diyorum. Çıktığı zaman da bunun keyfine varmak lazım diyorum" şeklinde konuşarak işini ne kadar çok sevdiğine değindi.
Televizyonculuğun kendisine zor gelmediğini ve zamanla buna alıştığını belirten Birand, "Her akşam 8-10 milyon insanın karşısına geçip birşeyler anlatmak, bir yorum yapmak çok keyifli. Onun için bana da soruyorlar, ’Ne zaman bu işi bırakacaksın?’ diye. Ben de hep aynı cevabı veriyorum; ’İş bırakılmaz, iş seni bırakır’. Öyle bir an gelir ki, sen eğer çok akılsızsan gereksiz yapışmaya kalkarsın. O zaman zaten bırakırsın" diye konuştu.
1974’te Kıbrıs Barış Harekatı olduğu sırada Milliyet Gazetesi’nde muhabirlik yaptığını ve Cenevre’ye gidecek kişi olarak Abdi İpekçi’nin kendisini seçtiğini anlatan Birand, bunun hayatının akışını bir anda değiştirdiğini belirtti. Bu anı hayatının en kritik anı olarak nitelendiren Mehmet Ali Birand, televizyona daha erken geçmemiş olmanın da üzüntüsünü yaşadığını vurguladı.
Son zamanlarda tekneye ve dalmaya karşı bir ilgisinin geliştiğini vurgulayan ünlü haberci, "Cemre’yi alıp 1 yıl dünyayı dolaşmak istiyorum" diyerek hayalinden bahsetti.
KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER