Gündem
  • 8.5.2013 16:58

Bizi İstiklal Marşı ile sınamayın

KIRIKKALE  - Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Ahmet Taşgetiren, yapılan protestolara ilişkin olarak, "Bizi bayrakla sınamayın diyorum, isyan ediyorum. Bizi İstiklal Marşı ile sınamayın. O sevgilerimizi sınamayın. Yok böyle bir şey. Akil Heyet, sadece hizmet duygusuyla, memleket sevdasıyla yollara çıkmış bir heyettir" dedi.
     Grup Başkanı Taşgetiren ve grup üyeleri Cemal Uşşak, Hilal Kaplan, Doğu Ergil, Erol Göka, Beril Dedeoğlu, Vahap Coşkun ve Celalettin Can, Makine Kimya Endüstrisi lokalinde sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve kanaat önderlerinin çözüm sürecine ilişkin görüşlerini aldı.
     Taşgetiren, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Akil İnsanlar Heyeti'nin, Türkiye'nin bir çok yerinde toplumun düşünce, hassasiyet ve kaygılarını dinlediğini ifade ederek, bu sürece toplumun zihniyle, kaygısıyla, hassasiyetiyle katılmasını istediklerini belirtti.
     Toplumun bütünüyle katıldığı bir sürecin yaşandığına işaret eden Taşgetiren, bu ortamın olabildiğince özgür ve serbest düşüncelerin ifade edildiği bir ortam olması için gayret gösterdiklerini vurguladı.
     Taşgetiren, şöyle konuştu:
     "Bizler sizlerden biriyiz. Bazı yerlerde protestolar oluyor. Bu protestoları hak ettiğimizi düşünmüyoruz. Ben 40 yıldır yazan bir insanım. Buradaki insanlar toplumun önündeki insanlar. Sizlerden farklı hassasiyeti olmayan insanlar. Toplantı yaptığımız yerlerin 200-250 metre ilerisinde sürekli bize bayrak gösterileri yapılıyor. Ben Kahramanmaraşlıyım aziz dostlarım. Rıdvan Hocanın çocukları olarak görür Maraşlılar kendini. Her 12 Şubat'ta Sütçü İmam menkıbeleri anlatılır bize. Bizi bayrakla sınamayın diyorum, isyan ediyorum. Bizi İstiklal Marşı ile sınamayın. O sevgilerimizi sınamayın. Yok böyle bir şey. Akil Heyet, sadece hizmet duygusuyla, memleket sevdasıyla yollara çıkmış bir heyettir. Burada kalplerimizi konuşturalım."
     Kürt seçmen oranının büyük kısmının BDP ve onun silahlı gücü durumundaki PKK'nın arkasında yer almadığını anlatan Taşgetiren, "Kürtlerin tamamı BDP'ye oy veriyor olsaydı, PKK'yı destekliyor olsaydı, Türkiye gerçekten işin içinden çıkılmaz bir noktaya gelirdi. Allah'a şükür ki bu olmadı, Allah'a şükür ki bunca Kürt Türk evliliği var, Allah'a şükür ki Kürt Türk iş ortaklığı var. Allah'a şükür ki bunca kaynaşmışlığımız var. Bunlar Türkiye'nin artılarıdır" ifadelerini kullandı.
     Grup üyesi Celalettin Can da bu sürecin başarı ile bitirilmesi durumunda Türkiye'nin Orta Doğu'da daha etkin bir hale geleceğini söyledi.
     Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Grubu'nda yer alan birbirine benzemez 9 insanın büyük Türkiye hayali ile yürüdüğünü ifade eden Can, bunun önemsenmesi gerektiğini vurguladı.
     Can, "milliyetçiler de, kendilerini demokratize ederek bu sürece katılmalıdır" dedi.
     Grup üyeleri, toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve kanaat önderlerinin görüş ve önerilerini aldı, yöneltilen soruları cevaplandırdı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER