Medya
  • 12.10.2008 07:33

'BİZİM CAMİA TUVALETE BİLE KAMERAYLA GİDİYOR!..'

Sunuculuktan oyunculuğa geçen Burcu Kara magazin programlarında görünmekten hiç hoşlanmıyor. Kara, “Bizim camiamızda tuvalete bile kamerayla gidiyorlar. Onlardan değilim. İşimle adımdan söz ettirmeliyim” diyor.
‘Elveda Derken’ adlı dizi geçen sezon bitti ve siz İpsiz Recep’le yeniden ekranlara döndünüz. Soluk almak istemediniz mi?
Ben aslında Ocak ayına kadar hiçbir iş yapmayacaktım. Açıkçası yüzümü dinlendirecektim. Dönem filmi olduğunu duyunca heyecanlandım. Kahveci Hasan’ın kızı ‘Ayşe’yi oynamak istedim. Bu kostümün içinde olmak ayrı bir haz.
O döneminde dünyaya gelmiş olmak ister miydiniz?
Keşke Kurtuluş Savaşı döneminde yaşasaydım. Hiçbir şey yozlaşmamış o zamanlarda. İnsanlar saf.
Peki siz nasıl bir insansınız?
Kendimi hep o dönemlere ait hissetmişimdir. Milenyum çağını hiç sevmiyorum. Evde abajurumla kitaplarımla yaşamayı seven biriyim. Sakinim, duygusalım. Gerçek hayat beni çok yaralıyor.
Daha öncesinde sunucuydunuz ama, onun öncesinde de muhasebeci?
Üniversitede işletme bölümünü bitirdikten sonra sırf anne ve babamı mutlu etmek için o işi yaptım. Oyunculuk aklımda yoktu. 10 yıl sunuculuk yaptım. Keşke daha önce oyuncu olsaymışım...
MANKENLİK TEKLİFİ ALDIM
Mankenlik yapmayı hiç düşünmediniz mi? Mankenlik teklifi aldım üstelik bana bu teklifi yapan kişi Türkiye’nin en ünlü modacılarından biriydi. O zaman Kanal D’de haber spikeriydim. Bana “Makyaj odalarında kendini ve yüzünü neden tüketiyorsun? Niçin mankenlik yapmıyorsun” dedi.
Fakat siz kabul etmediniz!
Etmedim. Ben haddini bilen biriyim. Kostümü iyi taşıyabilirim ama modellik yapmak, bana göre değil. Birtarafım çok utangaçtır. Şarkı söyleyemem mesela..
Ses eğitimi aldınız mı?
Üsküdar Müzik Cemiyeti’ne gitmiştim. Gel gelelim şarkı söyleyemiyorum, çok utanıyorum. Birden elim ayağım boşalıyor. Yavuz piyano çalarken yanındaysam, ‘Niye Burcu şarkı söylemiyorsun?’ derdi hep. Ama yok yani; bunu bir türlü aşamıyorum
Bugüne kadar içinde olduğunuz bütün diziler çok sevildi. Şanslı mısınız yoksa içgüdüleriniz mi çok kuvvetli?
Hislerim çok kuvvetlidir. “Bu dizi tutacak” derim, tutar. Ya da “Bu yayından kaldırılır” derim kalkar. Hiç yanılsebnemodığım olmadı. Altıncı hissim çok kuvvetli. Birini düşünürüm, o anda beni telefonla arar. Ya da biri gözümün önüne gelir, kapı çalar o kişi gelir. Bu tip olayları çok yaşadım. İşsizlikle ilgili korkularınız var mı?
İşsizlikle ilgili hiçbir zaman korkum olmadı. Elim ayağım tutuyor, ekmeğimi her türlü kazanırım.
EVLİLİĞE SAYGIM SONSUZ
Siz bu ülkede dizi oyunculuğuyla meşhur oldunuz. İşinizi küçümseyip, sinema ve tiyatroyu yüceltenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Dizi oyunculuğu çok önemli bir şey. Anadolu’da dolaşınca bunu daha çok anladım. Kimse bu işi küçümsemesin. Çünkü, bizi seyreden binlerce insanın başka lüksü yok. Bu bir vefa borcudur.
Dizi bizim vitrinimiz
Nikah masasından geri dönen bir ilişki yaşadınız. Evlilik şimdi sizi daha fazla korkutur oldu mu? Ben çok mutlu bir ailenin çocuğuyum. Aşka, evliliğe çok saygı duyuyorum. Her şeyi akışına bırakmak gerekiyor. Doğru ve dürüst bir insan olmak gerekiyor. Alnına ne yazıldıysa onu göreceksin. Çok da hesap kitap işi değil bu işler... Sonuçta kadere çok inanıyorum.
ALKOL ALMAM GECE DIŞARI ÇIKMAM
Özel hayatınızın kameralara ve gazete sayfalarına yansıması sizi çok sıkıyor. Bunun sebebi nedir?
Yavuz’la birlikteyken aslında kimseden kaçmıyorduk ama o magazin programlarına çıkmayı da istemiyorduk. Sevmiyoruz biz böyle şeyleri. Bu camia içinde kamerayla tuvalete girenler de var artık. Bu tip yaşamayı tercih edenler var ama ben kendimi o şekilde televizyonda görmeyi sevmiyorum.
Medyada görünmek oyuncuya daha çok iş kapısı açar. Peki ya size ne ters düşüyor?
Medyatikliği tercih edenler ona göre işler alırlar. Popüleriteyle benim işim yok açıkçası. Ben işimi iyi yaparak başka teklifler almak istiyorum. Gazetelerde ya da televizyonda görünerek değil. Evde yaşamayı çok seviyorum. Dışarıda gezmeyi sevmiyorum. Gece çıkmam. Alkolle de aram yoktur. Sigarayı sette içerim. Evde kokusunu sevmem. Kardeşimle ve yeğenlerimle vakit geçiririm genellikle. Ben bunları yapmaktan zevk alıyorum. (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:29

İLGİLİ HABERLER