
BLAİR: TERÖR BİZİM HATAMIZ DEĞİL!..
LONDRA - İngiltere Başbakanı ve İşçi Partisi lideri Tony Blair, partisinin kongresinde delegelere son kez lider olarak seslenirken, ''geçen 12 yıl boyunca sizi yönetme ayrıcalığını bana tanıdığınız için size teşekkür ederim'' dedi.Konuşmasına son derece duygusal bir havada başlayan Blair, delegelere, ailesine ve seçim bölgesi olan Checquers'daki işçi partisi teşkilatı ve seçmenine teşekkür etti.
İngiltere Başbakanlığını ''büyük bir onur'' olarak niteleyen Blair, 1997'de teslim aldıkları ülkede işlerin iyi gitmediğini, halkın değişim sancıları çektiğini öne sürdü.
Şu ana kadar başardıklarının hiç de küçümsenmeyecek işler olduğunu belirten Blair, politikada ırkçı yaklaşımlara son verdiklerini, siyahlara ve kadınlara eşit haklar tanıdıklarını anlattı.
Halka doğruları söyleyerek iktidara geldiklerini belirten Blair, iktidara gelmelerinin üzerinden 10 yıl geçtiğini yıpranmalarının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
Son kongresine çıktığını da hatırlatan Blair, ''bu parti ve ülke için en iyisi olacak'' diye konuştu.
Partisinin, yeni lideriyle dördüncü kez seçim kazanması dileğinde de bulunan Blair, ''bundan önceki üç seçimi Gordon Brown olmadan kazanamazdık'' diyerek, rakibine de destek verdi.
Partisinden, bu büyük değişime dikkati çekerek yenilenmesini de isteyen Blair, Maliye Bakanı Gordon Brown'ın partisinin başarısı için hayati bir isim olduğunu vurguladı.
Terörizmle mücadelenin nesillerce sürecek bir mücadele olduğunu da vurgulayan Blair, terörizmden acı çeken ülkeler arasında Türkiye'yi de saydı.
Terörizmin kurbanları arasında en çok Müslümanların bulunduğunu belirten Blair, ''terörizm bizim dış politikamızın sonucu değil, bizim hatamız da değil'' görüşünü savundu.
ABD'nin en büyük müttefiki olmanın kimi zaman çok güç olduğunu da belirten Blair, ''ancak bu sorunların hiçbiri ABD olmadan çözülemez'' dedi.
Halkın şimdilik sadece bu ittifaklar uğruna ödenen bedelleri gördüğünü de belirten Blair, zaman içinde yapılanların olumlu sonuçlarının görüleceğini savundu.
Gelecek seçimde illaki Muhafazakar Partinin kazanması gibi bir kural olmadığını İşçi Partisinin pekala dördüncü kez kazanabileceğini belirten Blair, ''çalışın'' tavsiyesinde bulundu. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:01