Dünya
  • 17.4.2007 00:04

BLAİR'DEN AVRUPA İÇİN İLGİNÇ AÇIKLAMA!..

İngiltere Başbakanı Tony Blair, Avrupa'nın bir anayasaya ihtiyacı olmadığını söyledi.
      Tony Blair, Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkanende ile görüştükten sonra düzenlenen ortak basın topqlantısında, anayasaya alternatif olarak, referandum gerektirmeyen daha ihtiyatlı yeni bir anlaşma olasılığı üzerinde durdu ve Avrupa Anayasası'nın kabulü konusunda yaşanan sorunun çözüm olasılıkları konusunda Hollanda ile benzer düşüncelere sahip olduklarını bildirdi.
      Blair, artık 15 değil, 27 AB üyesi ülke olduğunu hatırlatarak, Hollanda ile, ''Anayasa çizgilerindeki bir anlaşmaya oranla Avrupa'yı daha etkin kılacak konvansiyonel bir anlaşma düşüncesine geri dönmenin önemi'' konusunda hemfikir olduklarını kaydetti.
      Fransa ile Hollanda'da 2005 yılında yapılan referandumlardan Avrupa Anayasası'na ''hayır'' oyu çıkmıştı. Blair, Fransız ile Hollandalı seçmenlerin yaklaşımının ardından ülkesindeki referandum planlarını rafa kaldırmıştı.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:01

İLGİLİ HABERLER