Gündem
  • 29.7.2021 17:37

Bodrum’daki yangın beş yıldızlı otellere de sıçradı! Titanic Deluxe ve Lujo tahliye ediliyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde otellere yakın bir noktada çıkan yangın otelleri tehdit edecek boyuta ulaşınca otel müşterileri denizden tahliye edilmeye başlandı.

Bodrum ve Milas'ta orman yangını: Alevler köylere ulaştı, evlerini terk  ettiler - Sputnik Türkiye

Yangın, Meşelik Mahallesi Pina Yarımadası Bodrum-Milas yolu üzerindeki ormanlık alanda çıktı.

Bir yanda yangın, diğer yanda deniz keyfi - Son Kalem Haber

Bölgeden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Son dakika... Yangın kâbusu giderek büyüyor... Muğla'nın Bodrum ilçesinde  yangın! Ekipler bölgeye sevk edildi

İhbar üzerine bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Hızla olay yerine gelen ekipler yangını kontrol altına almak için müdahaleye başladı.

Milas'ta orman yangını...Oteldeki vatandaşlar teknelerle tahliye ediliyor -  İhlas Haber Ajansı

Yangın bölgedeki otelleri tehdit ediyor

Otellere yakın noktada çıkan yangın rüzgarında da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Ekipler canla başla yangını kontrol altına almaya çalışırken, yangın otellere yaklaştı.

Milas'ta orman yangını! Müdahale ediliyor - Son Dakika Haberler

Olası bir tehlikeye karşı müşteriler otellerden teknelerle denizden tahliye ediliyor.

Bodrum’daki yangın beş yıldızlı otellere de sıçradı! Titanic Deluxe ve Lujo tahliye ediliyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler lüks otellerin yakınlarına kadar gelirken, tatilciler büyük panik yaşıyor.Güvercinlik'te iki otel tahliye edildi.

Bodrum ilçesi sınırlarına yakın Meşelik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Meşelik Mahallesi, Kuyucak mevkiindeki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alandan saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Oteller bölgesine yakın bir bölgede çıkan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Beş yıldızlı oteller tahliye ediliyor

Alevler bölgedeki 5 yıldızlı 2 otelin bahçesine kadar dayandı. Alevlere 8 arazöz ve 6 itfaiye aracı ve 40 orman işçisi ile müdahale edildi. İş makineleri ile da ormanlık alanda yol açma çalışmaları sürüyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ederken, alevler 5 yıldızlı 2 otelin bahçesine kadar dayandı.

Alevlerin tehdit ettiği Titanic Deluxe ve Lujo Hotel boşaltıldı. Lujo’daki konuklar, teknelerle tahliye edildi.

“Otellerin olduğu yerde başladı”

Güvercinlik Köyü eski muhtarı turizmci Mehmet Gereme, yaptığı açıklamada; “Orman yangını Kuyucak mevkiindeki turistik otellerin bulunduğu yerde başladı. Şu anda oteller ve Kuyucak’taki evlere doğru gidiyor. Bölgedeki vatandaşlar da söndürme çalışmalarına yardıma gitmeye başladı” dedi.

Yangına, altı arazöz desteğinde Muğla Büyükşehir Belediye itfaiye ekipleri, Orman Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşların müdahale ettiği belirtildi. İlk gelen bilgilere göre; henüz kontrol altına alınamayan yangında 5 hektarlık alan kül oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 29.7.2021 17:50

İLGİLİ HABERLER