Gündem
  • 31.3.2013 12:37

"Bölge PKK’nın kontrolüne girecek”

AYDIN SARIOĞLU - KADİR ÇETİN
ESKİŞEHİR  -
Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘4. Uluslararası Muhsin Yazıcıoğlu’ sempozyumu öncesi gazetecilerini sorularını yanıtlayan Destici, ‘Büyükşehir Yasası’na hem meclisteyken hem de öncesinde ısrarla karşı çıktıklarını belirterek, “2014 seçimlerinden sonra süreç böyle devam ederse bunu göreceğiz. Bölge tamamen PKK’nın kontrolüne girecek. Ben süreç başladığında, ‘Dilimizin yanına yeni bir dil ekleme, bayrağımızın yanına da yeni bir bayrak çekme sürecidir’ diye. İnşallah bizim bu dediklerimiz çıkmaz. Temenni ederiz ki, gerçekten bunlar samimi bir şekilde imana gelmişlerdir, yaptıklarından nedamet duymuşlardır, birlik ve beraberlik için gerçekten samimilerdir. Biz bunu isteriz” dedi.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) temsilcilerinin hem devlete hem de millete meydan okuduklarını ve racon kesmeye devam ettiklerini söyleyen Destici, “2007 yılında ilk defa PKK’nın temsilcileri bağımsız olarak meclise girdiğinde rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ve Büyük Birlik Partisi, ‘Bu Türkiye için büyük bir şanstır. İnşallah bu şansı iyi değerlendirirler’ demişti. Ama o günden bu güne baktığımızda maalesef hem devlete hem millete meydan okudurlar, hala daha bugünde meydan okumaya ve racon kesmeye devam diyorlar. Bizim kabul edemediğimiz bu ve hukukta bunlara maalesef dokunmuyor. Meclis açıldığında gereği yapılacaktı ve dokunulmazlıklar kaldırılacaktı ama 5 ayda sürecin nereden nereye geldiğini hep birlikte gördük” diye konuştu.

“SÜRECİN KAMUOYUNA NET BİR ŞEKİLDE AÇIKLANMASI LAZIM”
Destici, terörün bitmesini istediklerini fakat bu sürecin terörü bitireceğine inanmadıklarını kaydetti. Sürecin kamuoyuna net bir şekilde açıklanması gerektiğini de anlatan Destici, şöyle konuştu:
“Bir de sürecin içinde ne var bunu kimse bilmiyor. Bunun da net bir şekilde kamuoyuna, millete açıklanması lazım. Şimdi şöyle yaparak bu işler olmaz; ‘Niye bu sürece karşı çıkıyorsunuz veya niye bu süreci sabote ediyorsunuz?’ Ama süreç ne? Birisi bize bu sürecin ne olduğunu anlatsın. Bu sürecin içerisinde neler olduğunu anlatsın. Biz başka siyasi partilere de benzemeyiz. Biz doğru olduğu zaman doğrunun yanında olan bir siyasi parti hareketiz. Referandum süreci bunun en iyi örneği. Biz referandum sonucunun kime yarayacağını bilmeyecek kadar tecrübesiz bir hareket değiliz. Ama millet için inandığımız değerler için ‘evet’ dedik. Eğer gerçekten bu sürecin sonunda milli birliğimiz sağlanacaksa, tek bayrak etrafında ve devlet yapımız bozulmadan, kurucu felsefemize müdahale edilmeden tek dil etrafında birleşilerek kardeşçe yaşanacaksa elbette bizde buna varız. Ama şu sürecin belirtileri bile bunun böyle olmayacağını gösteriyor.”
Öte yandan, sempozyuma, Destici’nin yanı sıra BBP Kurucu Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan ve kızı Firuze Yazıcıoğlu da katıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:43

İLGİLİ HABERLER