Asayiş
  • 5.1.2014 22:08

Bolu'da korkutan patlama

Patlamanın ardından kopan dev asfalt parçaları evlere kadar ulaşırken, iki evin bodrum katını su bastı.

Olay, saat 17.15 sıralarında Salıbeyler Mahallesi Yayla Sokak üzerinde meydana geldi. Yolun altından geçen kentin su ihtiyacını karşılayan ana su borusu bomba gibi patladı. Büyük bir gürültüyle yaşanan patlamanın ardından mahalle sakinleri korkuyla evlerinden fırladı. Patlama sonrası asfalt üzerinde yaklaşık 10 metre genişliğinde 5 metre derinliğinde çukur oluştu. Yoldan kopan asfalt parçaları evlere kadar ulaşırken, metrelerce göğe yükselen sular nedeniyle iki evin bodrum katını su bastı. Evlerin bahçe duvarları da şiddetli patlama nedeniyle hasar gördü. Evlerin önüne kadar fırlayan dev kaya ve asfalt parçaları vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Patlamanın ardından olay yerine Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler oluşan çukurun çevresine güvenlik şeridi çektiler. Patlamanın ardından hatta su verilmedi. Daha önce de üç kez patlamanın yaşandığını belirten mahalle sakinleri aynı olayın tekrar yaşanmasına tepki gösterdiler.

Üç kez patlama yaşandığı ve hasar tespitlerinin de geçiştirildiğini iddia eden Şeref Nur İkizoğlu, "İki yıl önce de bu tür bir patlama yaşandı. Doğal afet diyerek geçiştirdiler. Bu kaçıncı olay. Her defasında aynı olay yaşanıyor. Hep korkuyla yaşıyoruz. Bugünkü patlamanın ardından da korkuyla evden fırladık. Evin bodrum katını su bastı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Burada hiçbir tedbir alınmıyor. Bize hiç yardımcı olmuyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Üç katlı evinin kazan dairesi su basan Yaşar Aslan ise Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a tepki göstererek, "Ana yolun altından su borusu geçiriyor. Çok dahiyane bir fikir. Belediye başkanı bu mahalleyi ortadan kaldırmaya kararlı herhalde" diye konuştu.

Mutlu YUCA-Taner BAYAR/ BOLU, (DHA)

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:45

İLGİLİ HABERLER