HSBC Bank Genel Müdürlüğü önündeki patlamada yararlanan Selahattin Yıldırım, olaydan 24 gün sonra tedavi gördüğü İstinye Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Yaralı yakınlarından Selahattin Yıldırım’ın kayınpederi Vahit Kaya bir ara taburcu edilmesi düşünülen Selahattin Yıldırım’ın ölümüne bağırsaklarında unutulan bir metal parçasının sebep olduğunu ileri sürdü.
ACS Bilgisayar firmasında şoför olarak çalışan 31 yaşındaki Selahattin Yıldırım, HSBC Bank’a patlamanın olduğu saatte para yatırmaya gitti. Yıldırım, patlamanın olduğu yerin 10 metre yakınındaydı. Ağır yaralanan Yıldırım, İstinye Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Üç gün yoğun bakımda kalan Yıldırım’ın durumunun iyiye gitmesi üzerine yataklı servise çıkarıldı. Yıldırım’ın yakınlarının verdiği bilgiye göre, gün geçtikçe iyileşen Yıldırım, bir ara taburcu edilmek istendi ve son kontrolleri yapıldı. Olaydan 12 saat sonra kontroller sırasında Yıldırım’ın bağırsaklarında askeri künye büyüklüğünde bir metal parçasının unutulduğu fark edildi. Daha sonra Yıldırım tekrar ameliyat edildi. Yıldırım’ın durumu tekrar iyiye gitti. Ancak Yıldırım önceki gece tekrar fenalaştı. Yıldırım’ın yakınları doktorları çağırdı. Hemşireler hastanede doktor olmadığını, sabaha kadar beklemesi gerektiğini söyledi. Acı içinde kıvranan Yıldırım, sabaha karşı hayatını kaybetti. Duruma tepki gösteren Yıldırım’ın yakınları, “Hastamızı bomba değil sağlık skandalı öldürdü.” iddiasında bulundu.
Başka birisinin refakatçisi olarak hastanede bulunan Kemal Şenol olayı şöyle anlattı: “Hastanede hastam vardı. Onu bekliyordum. Levent’teki patlamadan dolayı bir kişinin hastanede yattığını söylediler. Ben de bombalama sırasında olay yerine yakındım. Gidip yaralı hasta ile konuşmak istedim. Yıldırım’ı ziyaret ettim, kendisiyle görüştüm, durumu gayet iyiydi. Bana bombalama sırasında yaşadıklarını anlattı. Daha sonra Yıldırım’ı film çektirmek için Şişli Etfal Hastanesi’ne götürdüler. Hastaneden geldikten sonra Yıldırım aniden rahatsızlandı. Yakınları ile beraber Yıldırım için doktor çağırdık, ancak doktor olmadığını söylediler. Hemşirelerin Yıldırım için yaptıkları da sonuçsuz kaldı. Doktorların müdahale etmediği Yıldırım, sabah saatlerine kadar sancılar içinde kıvrandı ve hayatını kaybetti.”
İstinye Devlet Hastanesi yetkilileri ise Yıldırım’ın ölümüyle ilgili bir açıklama yapmadı.
Yıldırım’ın ölümü ile 15 Kasım 2003’te Beyoğlu’ndaki Neve Şalom Sinagogu ve Şişli’deki Beth İsrael Sinagogu, 20 Kasım 2003 tarihinde Beyoğlu’nda İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu ve Beşiktaş’taki HSBC Bank Genel Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 54’e yükseldi. Aynı saldırılarda ayrıca, ‘canlı bombalar’ Mesut Çabuk, Gökhan Elaltuntaş, Feridun Uğurlu ve İlyas Kuncak’ın da öldüğü açıklanmıştı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:15