Asayiş
  • 25.10.2022 14:33

Böyle baba olmaz olsun! İki oğlunu istismar etti: Alçaklığı IP adresi yakalattı

Ankara'da yaşayan Ahmet Hamdi T.'nin 10 ve 15 yaşındaki iki oğlunu istismarı ABD merkezli uluslararası bir kuruluşun ihbarı sonucu ortaya çıktı. Ahmet Hamdi T.'nin IP adresi üzerinden çocuklara ait müstehcen ve ölü hayvan görüntüleri izlediğinin tespit edilmesi üzerine ABD'li kurum durumu Türkiye'ye bildirdi. Gözaltına alınan baba, çocuklarına yaptığı iğrençliği itiraf ederken, telefonunda o anlara ait görüntüler bulundu. Cani babaya, 41 yıl hapis cezası istendi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne ocak ayında Amerika Birleşik Devletleri merkezli uluslararası bir kuruluş tarafından 41 yaşındaki Ahmet Hamdi T. tarafından kullanılan IP adresi ile bağlantı yapılarak çocuklarla ilgili müstehcen görüntüler indirildiğine ilişkin ihbar yapıldı.

İhbarın üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılarak Ahmet Hamdi T. gözaltına alındı.

ÇOCUKLARININ GÖRÜNTÜLERİ DE ÇIKTI

Başsavcılık tarafından el konulan Ahmet Hamdi T.'nin dijital materyallerinde yapılan incelemede çok sayıda çocuğa ait müstehcen, çocukların kullanıldığı pornografik görüntüler ile ölü hayvanlara ait görüntüler tespit edildi. Söz konusu görüntülerin yanı sıra dijital materyallerde Ahmet Hamdi T.'nin kendi çocuklarını istismar ettiği görüntüler de bulundu.

Çocuk İzleme Merkezi'nde ifadesi alınan küçük çocuk, babasının yaklaşık 2 yıldır istismarına maruz kaldığını söylerken, Ahmet Hamdi T. de sorguda suçlamaları kabul etti. Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba, Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

44 YIL HAPSİ İSTENDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ahmet Hamdi T. hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 21 yıldan az olmamak şartıyla 'Özel hayatın gizliliğini ihlal' ve 'Müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak' suçlarından 23 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianame Ankara Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 25.10.2022 14:37

İLGİLİ HABERLER