Gündem
  • 9.11.2016 00:30

Bozdağ HDP'lilere son noktayı koydu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tutuklanan HDP’li milletvekillerinin ‘herkesle aynı’ muameleye tabi tutulduğunu söyledi.

Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 19. Dönem Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni'nde konuşan Adalet Bakanı, 20 Kasım'da milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıran anayasa değişikliğinin yapıldığını hatırlattı.

‘HDP’LİLER MEYDAN OKUDU’

HDP’li milletvekillerinin ifade vermeyeceklerini söylediklerini ifade eden Bozdağ, "Diyor ki 'Biz ifadeye falan gitmeyiz. Gelin bizi nasıl alıyorsanız öyle alın.' Böyle de bir meydan okuyor. Eğer bir yerde hukuk devleti varsa hukuk, herkese kanun önünde eşitlik ilkesi gereği uygulanmak zorundadır" dedi.

‘HUKUK KENDİNİ ENİNDE SONUNDA TANITIR’

Savcılıkların zorla getirme kararı verdiğini aktaran Bakan Bozdağ, söz konusu kararın anayasa ve yasalara aykırı olmadığını savunarak, "Hukuku tanımayana, hukuka meydana okuyana hukuk, kendini eninde sonunda tanıtır" diye konuştu. Bozdağ, şöyle devam etti: “Siyaset ve dokunulmazlık terör örgütlerine yandaşlık yapmak, terör örgütlerinin değirmenine su taşımak, sözcülüğü anlamına asla gelmez. Dokunulmazlık, milletvekillerinin yasama ve yürütmeyi, denetim faaliyetlerini her türlü korku, baskı ve endişeden uzak bir biçimde yapmaları için anayasaya konulmuştur. Yoksa terör örgütleriyle el ele, terör örgütlerinin sözcüsü gibi hareket ederek suç işlemeleri için anayasaya konulmamıştır. Herkesin bunu çok iyi anlaması lazım."

‘ANAYASA’YA AYKIRILIK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR’

HDP’li vekillerin tutuklanmasının Anayasa’ya aykırı olduğu yönündeki açıklamaları da değerlendiren Bozdağ, şunları söyledi: "Anayasaya aykırılık olmadığını çok açık yüreklilikle ifade etmeliyiz. Anayasa Mahkemesinin de bugüne kadar bu yönde verilmiş bir kararı olmadığını buradan açık yüreklilikle ifade etmek isteriz. Geçici madde, anayasanın koyduğu imtiyazı, dokunulmazlık zırhını kaldırdığı için herkes hangi muameleye tabi tutuluyorsa onlar da aynı muameleye tabi tutulmuşlardır. Burada anayasaya aykırılık söz konusu değildir."

 

Güncellenme Tarihi : 9.11.2016 01:21

İLGİLİ HABERLER