Spor
  • 24.6.2014 03:11

Brezilya’nın Neymar’ı var

Turnuvanın ev sahibi Sambacılar, 2. tur bileti için çıktığı mücadelede istediğini alarak ayrıldı. 17. dakikada Neymar ile öne geçen Brezilya, Kamerun’un 26. dakikada Matip’in attığı golle kısa süreli şok yaşadı. Skor 1-1 olduktan sonra sahaya yine Neymar çıktı. Barcelona’nın süperyıldızı 35. dakikada topu filelerle bir kez daha buluşturdu ve takımını yeniden öne
geçirdi.
İlk yarıyı 2-1 önde kapatan Sambacılar, ikinci yarının başında Fred ile farkı ikiye çıkardı. Turnuva başından bu yana çok eleştirilen golcü oyuncu, altıpas içinden yaptığı kafa vuruşuyla durumu 3-1 yaptı. Karşılaşmanın skorunu belirleyen isim ise oyuna sonradan giren Fernandinho oldu. 84. dakikada fileleri havalandıran Manchester Cityli futbolcu skoru 4-1 yaptı.
Bu sonuçla Brezilya A Grubu’nu 7 puanla lider tamamladı ve 2. turda B Grubu’nda ikinci olan Şili ile eşleşti. Kamerun ise Dünya Kupası’na puansız veda etti.
Stat: Mane Garrincha
Hakemler: Jonas Eriksson, Mathias Klasenius, Daniel Warnmark (İsveç)
Kamerun: Charles Itanje, Allan Nyom, Nicolas Nkoulou, Joel Matip, Henri Bedimo, Stephane Mbia, Landry Nguemo, Eyong Enoh, Eric Choumpo Moting (Dk. 81 Juan Makoun), Benjamin Moukandjo (Dk. 58 Edgar Salli), Vincent Aboubakar (Dk. 72 Pierre Webo)
Brezilya: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Paulinho (Dk. 46 Fernandinho), Luiz Gustavo, Oscar, Hulk (Dk. 63 Ramires), Neymar (Dk. 71 Willian), Fred
Goller: Dk. 17 ve 35 Neymar, Dk. 49 Fred, Dk. 84 Fernandinho (Brezilya), Dk. 26 Joel Matip (Kamerun)
Sarı kartlar: Dk. 12 Eyong Enoh, Dk. 75 Edgar Salli, Dk. 80 Stephane Mbia (Kamerun)

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

90′ Hakem Jonas Eriksson karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor. Bu sonuçla Brezilya gruptan lider çıkıyor ve Şili ile eşleşiyor.
84′GOOOLL!! Brezilya Fernandinho’nun golüyle farkı üçe çıkarıyor.
78′ Ceza sahasına doğru Marcelo ortasını yapıyor ama topu uzaklaştıran Nicolas N’Koulou.
72′ Neymar alkışlarla oyundan alınıyor ve yerine Willian oyuna dahil oldu. Kamerun’da da Pierre Webo, Aboubakar’ın yerine oyuna girdi.
58′ Salli, Moukandjo’nun yerine oyuna girdi.
50′ GOOOOLLL! Fred durumu 3-1 yaptı. Ceza sahası içinde sol tarafta topla buluşan David Luiz topu kale ağzına ortaladı. Bu pozisyonda iyi yer tutan Fred topu ağlara göndermekte zorlanmadı ve Brezilya farkı ikiye çıkardı. 
48′ Brezilya ikinci yarıya da çok etkili başladı. Fred’in sert şutunu Itandje güçlükle kornere çelmeyi başardı.
46′ Karşılaşmanın ikinci yarısı Kamerunlu futbolcuların vuruşuyla başladı.
İLK YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
45′ İlk yarının sonuna 1 dakikalık oynanmamış kabul edilen süre eklendi ve karşılaşman hakemi ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı. İlk yarıyı Brezilya 2-1 üstünlükle tamamladı.
35′ GOOLL!! Neymar, Brezilya’yı tekrar öne geçirdi. Sağ kanattan gelen pasla ceza sahasına hareketlenen Neymar ceza sahası yayı üzerinden yaptığı şutla kaleci ve topu ayrı noktalara gönderdi ve top ağlarla buluştu.
26′GOOLL!! Kamerun’da Matip durumu 1-1 yaptı! Nyom sol kanattan Dani Alves’ten sıyrılmayı başardı ve yerden kale ağzına ortaladı. Bütün oyuncuları geçen top Matip’in önünde kaldı ve Matip topu boş kaleye göndermeyi başardı.
22′ Marcelo sağ kanattan ceza sahasına girdi ve kale ağzına hareketlenen Fred’e yerden ortaladı. Fred topa müdahale etmek istedi ancak zamanında açılan Itandje yaşanan karambolde topun kontrolünü sağladı.
17′ GOOOLL! Neymar attı Brezilya öne geçti.Sol kanatta Luiz Gustavo büyük bir baskıyla topu kapmayı başardı ve kanattan topu 5-6 metre sürerek ceza sahasına ortaladı. Gelen ortaya harika bir vuruş yapan Neymar topu ağlara gönderdi ve Brezilya 1-0 öne geçti.
10′ Kamerun yavaş yavaş kendine geliyor. Bu dakikalarda Afrika temsilcisi dişlerini göstermeye başladı.
3′ Uzun toplarla savunmanın arkasına sarkan Brezilyalı futbolcular büyük tehlikeler yaratıyor. Brezilya maça fırtına gibi başladı.
1′ İsveçli hakem maçın ilk düdüğünü çaldı ve karşılaşma başladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:56

İLGİLİ HABERLER