Ekonomi
  • 27.5.2021 16:49

BtcTurk Nedir? BtcTurk Güvenilir Mi?

Günümüzün artan kripto para talebi sebebiyle, birçok kripto para borsası piyasaya çıkmış ve çeşitli özellikler ve hizmetlerle müşterilerine hizmet sunmayı amaçlamış durumda. Hatta sayı o kadar fazla bir duruma geldi ki, insanlar artık tam olarak hangisi ne işe yarıyor, hangisi güvenli, hangisi kolay gibi sorular soruyorlar. Özellikle son dönemde yaşanan kripto para borsa skandalları yüzünden birçok yatırımcı tedirgin oldu. İnsanlar kripto para borsalarına güvenlerini kaybetmenin eşiğine geldiler. Kripto para piyasasındaki borsalardan BtcTurk güvenilir mi?

 

Bizde bu rehberimizin konusunda BtcTurk’ü ele alarak, sizlere bu kripto para borsası hakkında bilmeniz gerekenleri aktarmaya çalışacağız. BtcTurk nasıl çalışıyor, BtcTurk güvenilir mi, farkları ne? gibi birçok konuya yazımızda değineceğiz.

BtcTurk Hakkında

 

1 Temmuz 2013'te Kerem Tibuk tarafından kurulan BtcTurk kripto para borsa platformu, Türkiye’de ilk kripto para borsası olmasının yanı sıra dünyada da 4.kripto para borsası olarak yerini almaktadır. Kripto para borsalarının daha yeni yeni dünya tarafından duyulduğu, hatta çoğu kişinin kripto paranın ne olduğunu bile bilmediği bu dönemde, BtcTurk oldukça hızlı bir atılım yapmıştır. Öyle ki dünyada ilk defa bir kripto para borsası olarak 2019 yılında, Yeni Malatyaspor isim ve forma sponsoru olarak bir ilki gerçekleştirdi. 2020’de ise Kadın ve Erkek Futbol Milli takımlarımıza ana sponsor olarak dünyada bir ilke daha imza atıldı.

 

Türkiye’de reklam kampanyaları ve kullanıcı hizmetleri ile üye sayısını 2018 yılında 500 binin üzerinde çıkartarak döneminde Türkiye’nin en büyük Bitcoin ve kripto para alım satım platformu oldu. Devamında daha çok profesyonel yatırımcıları hedefleyen farklı kripto paraların da alınıp satıldığı, her bilgi düzeyindeki kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayacak ve aynı zamanda alım satım profesyonelleri için gelişmiş araçlar sunan BtcTurk PRO açıldı. 2020’ye gelindiğinde ise üye sayısının 1 milyon kullanıcıya ulaştığı açıkladı.

 

 2018 yılında QNB Finansinvest’in CEO’su olan Özgür Güneri, borsanın yüzde 95’inin satın alınmasıyla hem BTCTurk’ün hem de Blockchain ve kripto para teknoloji hizmetleri sağlayan BTC Trader’ın CEO’su olmuştur ve şu anda hâlen görevini sürdürmektedir.

BtcTurk Kuruluş hikayesi

 

BtcTurk neden ve nasıl kuruldu soruları hepimizin aklına gelebiliyor, bu sorunun cevabını Kerem Tibuk şu şekilde cevaplıyor:

 

“Bitcoin ve kripto paralara ilgim 2010 sonu 2011 başı gibi başlamıştı, zaten teknoloji ile ilgili işler yapıyordum, şahsen ekonomi, politika konusunda çok kafa yoran bir insanım, 2008–09 krizi yeni olmuştu, herkes gibi ben de bu sistemin geleceği hakkında kafa yoruyordum. Yeni bir alternatif sistem çıkacağını duyunca heyecanlandım. Bundan bir şirket kurayım diye değil, bu dünyanın finansal yapısını nasıl değiştirir, bankacılığı, parayı, ileride devletlerin yapısını nasıl değiştirir, bunları hayal ediyordum. Haberim olur olmaz, yüzde yüz inanmadım, zaman içinde bazı şeyler oturdu, anlamam zaman aldı, ilk iddiayı anlamıştım ama Bitcoin bu dediklerini yapabilir mi diye epey kafa yordum. Türkiye'yi Bitcoin ile tanıştırmak istiyordum. 2012 sonları, 2013 gibi, elimde imkanlar vardı, çevremde bu işe adapte olabilecek yazılımcı ekip arkadaşlarım vardı, bir araya geldik, başladık, 2013 Temmuz'du sanırım BtcTurk'ü açtık. Şimdi kocaman ofiste bir sürü arkadaşımız çalışıyor ama, o gün bankalarla iş yapabilir miyiz, başımıza neler gelebilir, bunları hep düşünüyorduk ama ben risk almayı tercih ettim çünkü Bitcoin’e çok inanıyordum.”

 

BtcTurk Tam Olarak Neler Yapabiliyor?

 

BtcTurk kripto para borsası, Türk lirası ile kripto para birileri ile ticaret ve yatırım yapma hizmeti veren bir şirkettir. Bu kripto para birimleri arasında en popüler olanlardan bazıları Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Tether (USDT) ve Stellar Lumens (XLM) olarak sıralayabiliriz.

 

Web ve mobil app uygulamalarıyla hizmet alanı geniş olan BtcTurk, bu platformlardan kolayca kripto para alım-satımı yapabilmenizi sağlamayı amaçlar. Aynı zamanda içerik olarak kripto para konusunda eğitimsel paylaşımlarda bulunur ve anlık grafiklerle kullanıcıların borsayı takip etmesini sağlar.

BtcTurk Ne Kadar Güvenli?

BtcTurk güvenilir mi? BtcTurk, misyon olarak güvenli bir şekilde kripto para ticareti yapabilmeniz için çalıştığını söyleyen bir şirkettir. Birçok güvenlik önlemini sizin için zorunlu tutar ve arka planda varlıklarınızı korumak için çeşitli işlemler uygulanır. Özellikle varlıklarınız dış saldırılardan korunmak amacıyla müşteri fonlarının %95’inin donanımla (soğuk depolama) korunması, müşteri taraflı olarak 2 faktörlü kimlik doğrulamayı zorunlu kılması gibi bilgiler, BtcTurk’ün güvenliğe önem verdiğinin bir göstergesi niteliğindedir. Ek olarak güvenliği artırmak için BTCTurk, kimlik belgesi ve adres kanıtı gibi geçerli kimlik bilgilerinizi talep eder. Böylelikle BtcTurk anonimliğe izin vermez ve oluşabilecek sorunlara önlem almaya çalışır. Ayrıca her müşteriye özel bir güvenlik önerir. Tüm bu güvenlik önemlerine ek olarak:

 

Çevrimdışı Bitcoin (BTC) cüzdanları çok imzalı (“Multi Signature”) cüzdanlardır.

Cüzdanları FIPS-Level 2 güvenlik düzeyine sahip cihazlarda saklanır.

Veri yedekleri farklı ülkelerde özel güvenlikli ortamlarda korunur.

Yapılan her harcama dijital imzalar ve kontroller yapıldıktan sonra gerçekleşir.

 

BtcTurk Pro Nedir?

Her ne kadar her kullanıcıya hitap edecek şekilde tasarlansa da Pro versiyon özellikle profesyonel yatırımcılar için tasarlandı. Pro versiyonda detaylı alarm seçenekleri ile anlık veri takibi yapılabiliyor, geçmiş performansların görülebileceği farklı raporlama araçları ile geliyor. Platforma yapılabilecek öne çıkan diğer hizmetler ise şu şekilde sıralanabilir:

 

Fiyat grafiklerinde, Tradingview tarafından sağlanan halka açık indikatörler ve çizim araçlarının kullanımı yapılabilir.

İşlem yapılmak istenen kripto paraların fiyat grafikleri ve derinlik tablosunun aynı sayfada takibi ve etkileşimi sağlanabilir.

API ile gerçek zamanlı ve geçmiş verilere anında erişim sağlanabilir.

OAuth2 ile hesabı 3. parti uygulamalara (örn. Matriks Trader) bağlanabilme imkanı sunar.

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 27.5.2021 16:50

İLGİLİ HABERLER